Skoltrötte Patrik hittade sin grej

Att driva UF-företag pekade mig i rätt riktning i livet.

Fakta
Namn:
Patrik Shields
Kommer från:
Halmstad och Göteborg
Aktuell:
Grundare av Naimakka Outdoor AB som gör armband av fallskärmslina.

Skolan var inget för mig. Jag förstod aldrig varför jag skulle göra alla uppgifter lärarna bad mig om. Jag ville egentligen bara hoppa fallskärm och hoppade av i första ring. Efter några månader valde jag ändå att gå om gymnasiet men inte förrän jag kom i kontakt med Ung Företagsamhet insåg jag att jag hade talang för olika saker.

Kompis ville köpa
Återvinning var trendigt då liksom nu. Jag visste ju att fallskärmsklubben hade uttjänta fallskärmar som skulle slängas. Kunde man göra något med dem? Jag funderade på någon slags påse av tyget men fastnade istället för fallskärmslinan och flätade ihop två armband innan jag skulle gå på fest. När en kompis ville köpa ett av armbanden för 100 spänn, fick jag en sådan kick att jag kunde tjäna pengar på något som tagit mig tre minuter att tillverka!

För att effektivisera försäljningen byggde vi en webbshop som snabbt blev viral. Plötsligt ringde Naturkompaniet och ville ha 600 armband. Jag minns att jag och min flickvän satt och flätade armband dygnet runt i flera dagar.
Efter gymnasiet startade jag Naimakka som ett aktiebolag och Naturkompaniet var vår första stora kund. En annan viktig milstolpe var när Victorinox i Schweiz hörde av sig och ville använda våra armband till sina klockor. Armbanden ingår nu i Victorinox standardsortiment.

Att driva UF-företag pekade mig i rätt riktning i livet. UF-företaget fick mig att inse att entreprenörskap passade mig. Jag fick själv fatta besluten och göra något riktigt. Ung Företagsamhet lärde mig att världen är ganska liten, oftast inte mer än ett samtal eller mail bort.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.