Ung Företagsamhet gav mig självförtroende.

Jag har alltid gillat foto och design. På gymnasiet startade jag en digital plattform för mode. I dag har jag en egen fotofirma.
LÄS MER OM SUNE

På gymnasiet gick jag Industriell teknik med inriktning UF-företagande och sista året startade jag och några klasskompisar Modus UF. Affärsidén var att samla snygga kläder från unga klädföretag på en digital plattform och eventuellt få en del av försäljningen direkt från företagen som sålde kläderna.

Ung Företagsamhet har gett mig självförtroendet att våga starta eget företag. Idag driver jag Sunesfoton. Jag fotar konstfoto, bröllop, event, vimmel, produktbilder, ja, allt som intresserad mig. Tanken med mitt fotande var att ta bilder som kunde berätta en hel saga.

När jag startade mitt företag frågade Skatteverket efter min affärsplan och vem som sköter bokföringen. De nämnde att många småföretagare inte tjänar så mycket. Jag svarade att jag drev UF-företag för några år sedan och att jag hade fått ett hum om hur ett företag drivs. De kände till Ung Företagsamhet och tyckte att det var bra att jag hade genomfört det.

Jag har träffat otroligt mycket folk och fått ett stort nätverk genom mitt företagande. Det handlar inte bara om att skapa en idé, du måste även känna den. Du får en uppfattning om hur marknaden fungerar. Det krävs passion och tålamod för att lyckas. Ditt UF-företag blir äventyr för livet.

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Jag vill också driva UF-företag.

Namn: Sune Chee

Bor: Göteborg

Aktuell: Han driver fotofirman Sunes Foto. Redan på gymnasiet i Göteborg startade han en modeportal på nätet.

Ung Företagsamhet 
erbjuder utbildning i företagande på gymnasiet.

UF-företagare 
startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer. Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.