Ett halleluja moment när eleverna lyckas.

Jag arbetar som lärare i årskurserna 7-9 på Ånestadsskolan i Linköping. Det är en ovanlig skola. Det var här som Ung Företagsamhet startade för 35 år sedan.
Läs mer om Alpha

De två första UF-företagen etablerades hösten 1980, ett vid Mosstorpsskolan i Skärblacka och ett vid Ånestadskolan i Linköping. Det är extra kul att kunna erbjuda en nationell spetsutbildning på Ånestadsskolan där eleverna har entreprenörskap på schemat.

Jag har använt Ung Företagsamhets grundskolematerial i årskurs 7-9 men använder även gymnasiematerialet. Jag märker att mina elever blir intresserade av företagande och entreprenörskap tidigt när vi börjar jobba med det.

Ung Företagsamhet har betytt massor både för mig som lärare och för eleverna. Läromedlen som erbjuds är roliga att arbeta med, framförallt då entreprenörskap är en viktig del av vår läroplan LGR 11.

Utvecklande för eleverna

Företagsamhet är inte bara att driva ett företag, det handlar även om att utveckla sin förmåga i hur du bemöter andra, skapar nätverk och får kontakter. Eleverna utvecklar sina kunskaper i företagsamhet, ekonomi, presentationsteknik, försäljning, reklam och inköp. Att få arbeta med entreprenörskap i kombination med elever som är drivna och som själva har valt spetsutbildningen är fantastiskt kul.

När mina elever lyckas klara av en uppgift, är en upplevelse både för dem och för mig som lärare. Ett halleluja moment!

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Jag vill också jobba med entreprenörskap på grundskolan.

Namn: Alpha Keita

Bor: Linghem

Aktuell: Han lär tonåringar entreprenörskap på Ånestadsskolan i Linköping. Flera av hans elever kommer att starta företag senare i livet.

Ung Företagsamhet erbjuder utbildningar i entreprenörskap i grundskolan och gymnasieskolan.

I vårt grundskolematerial får eleverna lära sig:

grunderna i entreprenörskap.

entreprenöriellt lärande.

samhällets uppbyggnad.

det ekonomiska kretsloppet.