Alpha arbetar som lärare i årskurserna 7-9.

Ett halleluja moment när mina elever lyckas!

Fakta
Namn:
Alpha Keita
Kommer från:
Linghem
Aktuell:
Han lär tonåringar entreprenörskap på Ånestadsskolan i Linköping.

De två första UF-företagen etablerades hösten 1980, ett vid Mosstorpsskolan i Skärblacka och ett vid Ånestadskolan i Linköping. Det är extra kul att kunna erbjuda en nationell spetsutbildning på Ånestadsskolan där eleverna har entreprenörskap på schemat.

Jag har använt Ung Företagsamhets grundskolematerial i årskurs 7-9 men använder även gymnasiematerialet. Jag märker att mina elever blir intresserade av företagande och entreprenörskap tidigt när vi börjar jobba med det.

Ung Företagsamhet har betytt massor både för mig som lärare och för eleverna. Läromedlen som erbjuds är roliga att arbeta med, framförallt då entreprenörskap är en viktig del av vår läroplan LGR 11.

Utvecklande
Företagsamhet är inte bara att driva ett företag, det handlar även om att utveckla sin förmåga i hur du bemöter andra, skapar nätverk och får kontakter. Eleverna utvecklar sina kunskaper i företagsamhet, ekonomi, presentationsteknik, försäljning, reklam och inköp. Att få arbeta med entreprenörskap i kombination med elever som är drivna och som själva har valt spetsutbildningen är fantastiskt kul.

När mina elever lyckas klara av en uppgift, är en upplevelse både för dem och för mig som lärare. Ett halleluja moment!

Ung Företagsamhet gör skillnad!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.