Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / Apela UF håller SM-guldet hemma i Älvsborg

Apela UF håller SM-guldet hemma i Älvsborg

För andra året i rad vinner UF-företagen i vår region SM-guld i tävlingen Årets Årsredovisning. I fjol var det Hanna Trimmel från enmansföretaget Trimmel UF som ställde sig högst på prispallen och nu i år är det Apela UF som ser till att guldet stannar i vår region.

Sven Eriksonseleverna Amanda Johansson, Matilda Wilbaste, Fredrik Grah, Ida Pettersson och Filippa Frogstedt drev Apela UF under sitt andra år på gymnasiet. Nu går de i trean och genom att vara en av finalisterna fick de återuppleva SM i Ung Företagsamhet. I intervjun med vårt nationella kansli säger de:

-Det känns fantastiskt. En bekräftelse på det stora arbetet som vi gjorde. Det var hårt slit och vi är väldigt stolta över vårt UF-år. Det vi lärde oss mest under var samarbete och kommunikation, att både kunna prata med varandra och andra.

Årets Årsredovisning avgörs ju efter UF-mästerskapen i mars och SM i Ung Företagsamhet i maj, eftersom det är först vid slutet av sitt UF-år som eleverna gör sin årsredovisning. Därför utses vinnarna i tävlingen året därpå. Tävlingsvärd nationellt är KPMG och genom sina lokala kontor i hela vårt land är de också tävlingsvärdar för de regionala tävlingarna. Vår egen UF-hjälte hos KPMG på Allégatan i Borås är Mustafa Muharemovic. Han och hans kollegor är alla glada för Apela UFs skull och sänder stora lyckönskningar till hela teamet.

Årsredovisningen är ju ett obligatoriskt moment som alla elever gör under sin UF-utbildning, så det är stor konkurrens! Men hur väl årsredovisningen är utformad, är helt upp till eleverna själva och vår tävlingsvärd har genom bra filmer, stöd och råd på vägen försökt hjälpa eleverna genom detta moment på bästa sätt. Mustafa säger att:

 -Vi på KPMG ser det som en självklarhet att vara med och stödja initiativ som skapar arbetstillfällen och ökar möjligheterna till utveckling.

Det är vi förstås glada över! Och vi på UF-kontoret i Älvsborg är så glada och stolta över hur både UF-lärare och UF-företag alla kämpar med att få ut så mycket som möjligt av sitt UF-år. För Apela UF räckte det inte att vinna den regionala tävlingen - de såg till att göra den bästa årsredovisning av ett UF-företag i hela Sverige! Motiveringen till det vinnande teamet löd:

Att upprätta en årsredovisning är en konst. Årets vinnande bidrag har gjort ett utmärkt arbete, och har haft en mycket bra förmåga att reflektera över och beskriva sitt UF-år. Vinnaren har en tydlig ekonomiöversikt som visar att de har förstått redovisningens syfte. UF-företaget har dessutom ett distinkt hållbarhetsfokus som löper som en röd tråd genom årsredovisningen, vilket visar på en förståelse för hållbarhetsfrågor ur ett helhetsperspektiv. Det vinnande bidraget har även förstått värdet av att använda årsredovisningen som en kommunikation, och företaget har gjort ett utmärkt arbete med att paketera redovisningen på ett informativt, tydligt och stilrent sätt. Med det säger jag STORT GRATTIS till det vinnande bidraget i ”Årets Årsredovisning.”.

Stort grattis till Apela UF!

Tävlingsvärd för Årets Årsredovisning

KPMG

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.