Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / Hållbarhetsutmaningarna ställer krav på företagens kompetens
HoloHouse och UF Älvsborg inleder samarbete för kompetensutveckling inom hållbarhet

Hållbarhetsutmaningarna ställer krav på företagens kompetens

HoloHouse och Ung Företagsamhet Älvsborg inleder samarbete för kompetensutveckling inom hållbarhet

Hur möter vi utmaningarna och hur ser vi till att själva vara bättre rustade? En affärsidé behöver stå på en hållbar grund för att se långsiktighet och nu finns en möjlighet för alla UF-alumner och UF-partners att både ta del av ett kompetensförsörjningsprogram och en verktygslåda för en fortsatt hållbar utveckling.

När Ung Företagsamhet sökte efter rådgivare till UF-företagarna som har spetskompetens inom hållbarhet så hittade de Ebba Ekman och Marcelo Pino Guerrero från HoloHouse, som även kan erbjuda alla UF-partners och UF-alumner chansen att delta i ett program där de totalt lägger ner ca 4-6 dagar fram till december 2023. De står därefter bättre rustade inom områdena kompetensförsörjning, innovation och hållbarhet.

Programmet heter 7H Kompetens och deltagandet är kostnadsfritt då Boråsregionen tillsammans med Västra Götalandsregionen och Högskolan i Borås finansierar HoloHouse projekt. Deltagandet bygger på fyra steg som genomförs under 2023 för att stärka de medverkandes företagsverksamheter och värdeerbjudande. De fyra stegen är:

  1. E-learning, som innefattar både vägledning och utvalda onlinekurser
  2. Behovsanalys och målsättning, där affärsutvecklare ringar in just er verksamhets konkreta behov
  3. Studentkraft, där en eller flera studenter matchas till de utmaningar er verksamhet står inför
  4. Avslut och utvärdering, hålls i december

Skulle ni vara intresserade av att delta i programmet? Hör av er direkt till Marcelo på marcelo@holohouse.se.

Klicka här om ni vill veta mer om 7H Kompetens och här nedan får ni veta lite mer om själva bakgrunden till varför projektet finns till:

”Hur regionen långsiktigt ska försörjas med rätt kompetens är en utmaning som kräver kunskap och lyhördhet i en omvärld som i allt högre takt omformas. För att skapa de rätta förutsättningarna krävs en samverkan och konkreta verktyg som kommuner och företag kan använda i arbetet för en hållbar kompetensförsörjning. Därför startade HoloHouse f.d. Miljöbron 2020 projektet 7H Kompetens med medel från Boråsregionen som huvudfinansiär och Västra GötalandsregionenHögskolan i Borås och oss som medfinansierärer.

2022 ansökte HoloHouse till 7H Kompetens 2.0 som en förlängning av 7H Kompetens och delar från vårt Håll ut! projekt, detta projekt blev beviljat med samma finansiärer som tidigare år. Delarna från Håll ut! som 7H Kompetens 2.0 tar med är bland annat tillgången till Kommunlinsen och verktygslådan som togs fram under Håll ut! 2022.

Hållbarhetsutmaningarna ställer nya krav på företags kompetens, både lokalt och globalt. I 7H Kompetens 2.0 arbetar HoloHouse med en utvald grupp företag för att skapa hållbara kompetensförsörjningsprogram för framtiden.” (HoloHouse hemsida om 7H Kompetens 2.0)

logo

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.