Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / Philip Lökholm vinner ”från UF till AB”
Philip Lökholm

Philip Lökholm vinner ”från UF till AB”

Ung Företagsamhet Älvsborgs egen styrelseledamot, UF-alumnen Philip Lökholm fick 7 år efter sitt UF-år inta scenen under SM i UF-mästerskapen på Stockholmsmässan i Älvsjö och ta emot stipendiet ”från UF till AB”

Philip Lökholm driver nu sitt tredje företag Hamphi som till en början erbjöd 3D-printade kupékrokar till Teslor. Idag är Hamphi ett e-handelsbolag som erbjuder långt mer än så till Teslaägarna. Allt från praktiska tillbehör såsom gummimattor och stänkskydd, men även prestandauppgraderingar för racing entusiasterna.

Nominerade till priset ”från UF till AB” var även Flash Academy från Skåne, Wolfen Project från Västernorrland, Solus från Uppsala och Studio Cactus från Dalarna. Philip som åkte upp till Stockholm i gott mod sa:

-När man såg konkurrensen så var det inte självklart att man skulle vinna!

Men även om konkurrensen var hård så lyckades han vinna stipendiet som gav honom 25 000 kr. När vi frågade vad han skulle göra med detta tillskott fick vi svaret att det skulle gå till ett nytt koncept, men mer än så fick vi inte veta. Det blir en bra cliff hanger att få berätta om längre fram. Detta är nämligen inte den första artikeln som vi publicerar om Philip och hans Hamphi. Hösten 2021 gjorde vi en artikel om Philips resa, inte ”från UF till AB” men nästan! Artikeln hette ”Från Snail Remover UF till Hamphi AB” och den kan läsa här om ni vill.

Det som Philip berättade att han mest tagit med sig från sitt UF-år var:

-att våga satsa och prata, att knyta nya kontakter.

Det är guld värt, menar han. Philips engagemang för Ung Företagsamhet är mångsidigt. Förutom att han är aktiv medlem i UF-alumninätverket och vår ledamot i Föreningen Ung Företagsamhet i Älvsborgs län (alltså vår regionala UF-organisation) så har han nu under året varit rådgivare till UF-företaget VinoScent UF som ni förhoppningsvis träffat vid säljtillfällen och mässor under året runt om i regionens olika städer.

Det är inte första gången om en UF-alumn i Älvsborg tog hem detta stipendium. Tidigare styrelseledamot Ida Johansson som omvandlade Turn Consulting UF till Hyred vann också ”från UF till AB”. Vi är minst sagt mäkta stolta över dessa fantastiska människor som efter att varit elever väljer att fortsätta engagera sig för vår sak. Att faktiskt hjälpa oss arbeta för ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet. Så stort grattis Philip och innerligt tack för att du ger av ditt driv!

Motiveringen för hans vinst löd "I en tid där teknik och tajming ger unga entreprenörer en möjlighet att snabbt gå från UF till AB, har årets stipendiat visat att det går att lägga in en högre växel med hårt arbete och målinriktning, för att bygga upp och köra en lönsam miljonaffär, baserat på behoven hos miljöorienterade bilägare som vill uppdatera sina elektriska Teslor."

Tävlingsvärd: Triton Advisors Sweden

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.