Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / UF-mästerskapens vinnare 2024

UF-mästerskapens vinnare 2024

Årets UF-mässan är till ända och den avslutades med prisutdelning i UF-mästerskapen. Mässan och prisutdelning ägde rum på Åhaga i Borås där runt 170 UF-företag från hela region Älvsborg deltagit. SM i Ung Företagsamhet sker i Stockholm 28-29 maj och flera av vinnarna åker dit och representerar region Älvsborg.  

Bilder på alla vinnare under UF-mästerskapen HÄR.

Bilder från UF-mässan HÄR.

 

Vinnare Årets UF-företag (SM): Bello.UF, Sven Eriksonsgymnasiet Borås

Hög nivå i alla tävlingskriterier. En fräsch och innovativ lösning på ett befintligt behov. Det företaget presenterar är inte skräp.

2a: DeltaCell UF, Marks Gymnasieskola

3a: Pocketgear UF, Tranemo gymnaiseskola

 

Vinnare Årets UF-skola: (Kvala sig till SM) Sven Eriksonsgymnasiet


På Årets UF-skola är entreprenörskap ett av ledorden och Ung Företagsamhet en självklar del av skolans identitet. Här arbetar engagerade UF-lärare som på ett ämnesövergripande sätt lotsar ungdomarna in i ett framgångsrikt företagande med kvalitet och hållbarhet i fokus. Julmarknader, drakpitchar, säljutbildningar och föreläsningar med framgångsrika företagare är naturliga inslag på skolan och samarbetet med näringslivet är väletablerat. Här utvecklas livslånga entreprenöriella färdigheter och här formas framtidens företagare och samhällsbyggare.

 

Vinnare Årets UF-lärare: (Kvala sig till SM) Anders Svensson, Alströmergymnasiet


Årets UF-lärare har med sin uppmuntrande attityd och fina samarbetsförmåga lyft Ung Företagsamhet till nya höjder på en skola där UF redan tidigare varit väl etablerat. Årets UF-lärare har jobbat framgångsrikt med grannkommunerna för att skapa uppskattade och välbesökta UF-evenemang och samarbetar på ett lättsamt, flexibelt och positivt sätt med såväl det lokala näringslivet som lärarkollegor och UF-organisationen i Älvsborg. Han är en trygg ledare och inspirerande förebild. Årets UF-lärare och mottagare av Ulla Zanders lärarstipendium 2024 är Anders Svensson på Alströmergymnasiet i Alingsås.

 

Vinnare Årets ekologisk hållbara UF-företag:(SM) Green Clean UF, Kunskapskällan

UF-företaget har tänkt hållbart genom hela kedjan från start till slut. Deras produkt som alla behöver ersätter flera andra, minskar mängden avfall, kemikalier och är skonsam mot vår natur. Ett kreativt, modigt gäng som gjort det mesta själva! Ett rent nöje att presentera vinnaren Green clean UF

2:a Grönsakskassen UF, Alströmergymnasiet

3:a Bello. UF, Sven Eriksonsgymnasiet

 

Vinnare Årets socialt hållbara:(SM) Self Card UF, Alströmergymnasiet

Med en affärsidé som genomsyras av trovärdighet och en kvalitetssäkrad produkt tror vi att UF-företaget verkligen kommer göra skillnad på riktigt. Kort och gott... 

2:a Bokhörnan UF, Sven Eriksonsgymnaiset

3:a KIDZ UF, Tranemo gymnasieskola

 

Vinnare Årets innovation:(SM) Bello. UF, Sven Eriksonsgymnasiet

Med en klick i alla boxar, tar vinnaren med oss in ett vardagsproblem och vänder en utmaning till en affärsmöjlighet med innovativa element i såväl produkt, distribution som affärsmodell. Teamet startade i svårigheter, men glänser nu i såväl samarbete som framförande. 

2:a DeltaCell UF, Marks gymnasieskola

3:a Safe Step UF, Sven Eriksonsgymnasiet

 

Vinnare Årets hantverkare:(SM) Handkraft UF, Tranemo gymnasieskola

Med en styrka utöver det vanliga har detta handfasta UF företag utvecklats från amatörer till riktiga fullblodsproffs. Tidlös design av en produkt som aldrig dör. Smycken eller frukt, ja allt ryms i denna stilrena produkt som verkligen får din vardag att glänsa.

2:a Green Clean UF, Kunskapskällan

3:a Hornting UF, Naturbruk Svenljunga

 

Vinnare Årets vara:(SM) Bello. UF, Sven Eriksonsgymnasiet

Med en bra presentation där man tydligt visar syfte och mål.
En innovativ produkt med tydlig beskrivning av funktionalitet och stor försäljningsspotential.
Man har redan visat prov på produktutveckling med flexibilitet, anpassning till marknad och efterfrågan

2:a Handkraft UF, Tranemo gymnasieskola

3:a Weld Done UF, Sven Eriksonsgymnasiet

 

Vinnare Årets säljare:(SM – hela företaget går vidare) Sixten Kullberg, Bello. UF, Sven Eriksonsgymnasiet

Med en unik förmåga att vara förberedd, anpassa sig efter kundens behov och identifiera köpsignaler har säljaren konsekvent överträffat förväntningarna. Genom att lyssna och skapa behov på ett lugn och positivt sätt så är det ingen tvekan om vem som är vinnaren.

2:a Saga Henriksson, BetterBand UF, Bäckängsgymnasiet

3:a William Syvänen, WICE UF, Sven Eriksonsgymnasiet

 

Vinnare Årets tjänst:(SM) Delta Cell UF, Marks gymnasieskola

UF-företaget tar en innovativ tjänst till marknaden som skapar ömsesidig vinst för både kund och bolag.
Tjänsten är cellsynt och tidsenlig med bolagets företrädare som agerar ytterst proffesionellt med utblick mot en ljus framtid för nästkommande generationer

2:a KIDZ UF, Tranemogymnaiseskola

3:a Bokhörnan UF, Sven Eriksonsgymnasiet

 

Vinnare Årets affärsplan:(Kvala sig till SM) AquaFit UF, Sven Eriksonsgymnaiset

Detta UF har en estetisk tilltalande layout som är enkel att följa och förstå. Deras produkt är genomtänkt från användningsområde, till prissättning, tillverkning och miljön, därav lockar dom till sig en bred kundkrets.

2:a BetterBand UF, Bäckängsgymnasiet

3:a SecondSip UF, Bäckängsgymnasiet

 

Vinnare Årets grafiska profil: SecondSip UF, Bäckängsgymnasiet

Er logotyp är inte bara enastående i sitt visuella uttryck utan även en förtrollande representation av ert varumärke. Genom att kombinera tydlighet och färgglädje på ett exemplariskt sätt, har ni lyckats skapa en grafisk identitet som inte bara fångar uppmärksamheten utan också skapar en stark koppling till er produkt. Det är uppenbart att ni har investerat tid och tanke i hur er profil ska fungera i dagens medialandskap. Er användning av färg och form är inte bara estetiskt tilltalande utan också funktionellt, vilket gör att er grafiska identitet sticker ut och kommunicerar ert varumärke på ett effektivt sätt i olika mediekanaler.

2:a Safe Step UF, Sven Eriksonsgymnasiet

3:a Aira Attire UF, Bäckängsgymnasiet

 

Vinnare Årets reklamfilm: Dela Cell UF, Marks gymnasieskola

Det vinnande bidraget i Årets Reklamfilm tar tag i tittaren direkt från start med tempo, snygg klippning och ett intro som gör att man vill titta vidare. Med ett välproducerat manus och innehåll som belyser både problematik och lösning har bidraget lyckats fånga oss som jury. 

2:a PREP Socks UF, Sven Eriksonsgymnasiet

3:a J.A.M UF, Sven Eriksonsgymnasiet

 

Vinnare Årets kooperativa UF-företag: Bokhörnan UF, Sven Eriksonsgymnasiet

Första priset i Årets Kooperativa UF har identifierat ett viktigt samhällsproblem och med sin affärsidé bidragit med en möjlig lösning för framförallt kommande generationer. De kooperativa principerna som demokrati och samhällsnytta genomsyrar verksamheten och man har på ett bra sätt identifierat såväl möjligheter som utmaningar

2:a Konsensus UF, Viskastrandsgymnasiet

3:a Spooq UF, Marks gymnasieskola

 

Vinnare UF Tech Awards: GEEN UF, Sven Eriksonsgymnasiet

Teamet har på ett inspirerande sätt skapat en färdig produkt som löser ett faktiskt vardagligt problem mha avancerad tech och stor innovationshöjd. Den tekniska nivån i produkten är imponerande då den kombinerar hårdvara, mikrokontroller, mekanik, mjukvara och integration till existerande mobilapp.
Dessutom finns det en potential att den tekniska plattformen som skapats kan komma att användas för många nya produkter kring automatisering i framtiden

 

(SM)= Vinnaren kommer representera region Älvsborg vid SM i Stockholm den 28-29 maj.
(Kvala sig till SM)= Har möjlighet att kvala sig till SM i Stockholm den 28-29 maj.

UF Region Älvsborg består av kommunerna Borås, Mark, Ulricehamn, Herrljunga, Vårgårda, Alingsås, Bollebygd, Svenljunga och Tranemo och det fanns elever från alla kommunerna på plats.

.  

Bilder från UF-mässan och UF-mästerskapen 2024!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.