Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / Vad hände sen? Möt UF-alumnen Edith Rosén

Vad hände sen? Möt UF-alumnen Edith Rosén

"Vad hände sen?" är en miniserie där UF-alumner berättar om sin resa efter UF-året med syfte att inspirera fler till att våga tro på sig själva och sin egen förmåga.

Edith drev UF-företaget Bolsa UF, 09/10, som tillverkade väskor gjorda på återvunnet Bolon-golv. Bolsa UF vann Årets UF-företag både regionalt och på SM i Ung Företagsamhet och fick därav representera Sverige på EM. På EM vann UF-företaget kategorin Mest kommersiella produkt med en hög internationell försäljningspotential. Edith tyckte UF-året var utvecklande. "Den kunskap och utveckling UF-året gav mig hade jag aldrig kunnat få så tidigt i livet på något annat sätt”.

Efter UF-året drev Edith vidare Bolsa som egenföretagare under 3 år. Som person är Edith positiv, målinriktad och lägger stor vikt och energi på vänner och familj. Edith som gillar att mat, dryck och att resa valde att flytta till Paris och studera fashion business i 3 år på Instituto Marangoni. En skola med lång tradition av att utbilda talanger som sedan gått vidare till de allra största modehusen i världen.


2016 fick Edith beskedet att hon hade Leukemi, en diagnos som gav Edith tro och viljan att leva livet här och nu. Idag är hon frisk och hon har kommit ur sjukdomen med stärkt livsglädje. Idag jobbar Edith som B2B (business to business) och market place ansvarig på Bubbleroom. Just nu är det mest fokus på att utveckla B2B avdelningen på Bubbleroom och att jobba med en social plattform. En plattform för att dela och sprida inspiration och motivation till arbetande kvinnor.  Edith har tidigare även arbetat som inköpare och med B2B på Gina Tricot.

Tillit är något som Edith trycker på, man måste våga lita på andra människor. Det är viktigt att ett företags medarbetare står bakom samma vision, mål och att alla springer åt samma håll. Här är ledarskapet viktigt. Ingen sträcka är rak, man måste stöta på problem för att nå framgång.


Ediths bästa tips:
”Ta möjligheten och se UF-företaget som ett riktigt jobb. Sälj en produkt eller tjänst som ni står bakom och tror på. Sätt målen högt och sträva efter mer än ni vågar tro.”

Ediths favoritcitat:
”Du måste våga misslyckas för att lyckas”
”En resa gör man sällan själv”

Vi tror på unga och vill att de ska tro på sin företagsamhet.

Läs om fler UF-alumner från regionen
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.