Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / Vad hände sen? Möt UF-alumnen William Larsson

Vad hände sen? Möt UF-alumnen William Larsson

"Vad hände sen?" är en miniserie där UF-alumner berättar om sin resa efter UF-året med syfte att inspirera fler till att våga tro på sig själva och sin egen förmåga.

William drev UF-företaget HDK UF, 08/09. UF-företaget sålde knäppningsbara handdukar i 100% organisk bomull. Ett par år efter Williams UF-år berättade han att ambitionsnivån inom gruppen såg olika ut men att han lärde sig väldigt mycket om att livet inte alltid är rättvist och fick lära sig förstå vikten av att samarbeta med människor som kompletterar varandra.

William är uppvuxen i familjeföretagande så för honom kommer företagandet ganska naturligt. Trots sin relativt unga ålder har han redan lång erfarenhet som egenföretagare. Han ser sig som en analytiker med känsla för service och sälj. Han är en uppfinningsrik person som haft som mål att fortsätta att förverkliga idéer och det gör han även idag.

Sedan gymnasiet har William utbildat sig till industridesigner och har studerat på de mest omtalande skolorna i Sverige. Han driver idag flera bolag med fokus på gröna innehav såsom Plantmore.com. 
Just det lokala och hållbara tänket, som var en del av hans UF-företag, är även idag hans synsätt på företagande. UWL som William driver är ett serviceföretag inom affärsutveckling där fokus ligger just på att bygga hållbart, lönsamt och växande verksamheter.

CSR, corporate social responsibilty, är idén att företag tar ansvar för hur de påverkar samhällen ut såväl ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Williams företag Plantmore driver planteringar av träd och grödor på platser där det gör nytta. Plantmore planterar främst i Litauen och Sverige. Plantmore samarbetar med företag som likt dem vill göra gott, ofta företag som är entreprenörs-drivna med ett sinne för nytänk och dom gör ”business med hjärtat”. 

"Sustainable takes forever. And that´s the point." – William McDonough (ett citat som William med sitt företag Plantmore använder sig av). 

UF-företagare har 20% större sannolikhet att starta företag senare i livet.

Läs om fler UF-alumner från regionen
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.