Hem / Nyheter & Event / Blekinge / Karlshamn kommun satsar på morgondagens entreprenörer
Per-Ola Mattsson, kommunalråd i Karlshamn kommun och Jennifer Stenfelt

Karlshamn kommun satsar på morgondagens entreprenörer

Igår, tisdagen den 2 juni, beslutade kommunstyrelsen med kommunalråd Per-Ola Mattsson i spetsen att Karlshamn kommun gör en utökad satsning på Ung Företagsamhet – detta för att kunna bredda och utveckla verksamheten på såväl gymnasiet som grundskolan. 

”- Tack vare den nya satsningen kommer vi att kunna arbeta ytterligare för att fler gymnasielever ska få möjlighet att driva UF-företag. Idag är det exempelvis en stor del av eleverna på de yrkesförberedande programmen som inte får möjlighet att driva UF-företag – det vill vi ändra på. Många av eleverna på dessa program startar företag senare i livet eller blir för den delen anställda i ett mindre företag – yrkeseleverna skulle därmed dra stor nytta av de erfarenheter och kunskaper som man får under UF-året.” -  Jennifer Stenfelt, Regionchef Ung Företagsamhet Blekinge/Bromölla.
Nina Andersson - Svenskt Näringsliv
”Att fler ungdomar får driva UF-företag bidrar till att kommunen får fler företagsamma medborgare och en stor eloge till Karlshamns kommun och dess politiker som ser vikten av Ung Företagsamhets arbete. Det här är en näringslivssatsning för framtiden” – Nina Andersson, Svenskt Näringsliv som sitter i styrelsen för Ung Företagsamhet Blekinge/Bromölla.


 

 

Om Ung Företagsamhet:
Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden organisation vars syfte är att samverka med skolan för att införa företagsamhet och ett engagerat näringsliv i det svenska utbildningssystemet. Ung Företagsamhet vill ge barn och unga möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet har läromedel för grundskola Samt UF-företagandet som bedrivs på gymnasiet. UF-företagande innebär att elever under ett läsår får driva egna företag, så kallade UF-företag, under handledning och med speciellt framtaget material.

Vi har forskningsunderlag som visar att elever som drivit UF-företag är i mindre grad arbetslösa, tjänar mer pengar, har i högre grad ledande befattningar i samhället och startar fler och mer framgångsrika företag. Alla dessa faktorer är oerhört viktiga för den enskilda individen och i vårt, snart post-Corona-samhälle, kanske ännu mer viktigt än någonsin.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.