Hem / Nyheter & Event / Dalarna / Intygsstatistik för 2022/23

Intygsstatistik för 2022/23

Statistik för UF-året 2022/23 i Dalarna avseende genomförande av hela UF-året.

989 UF-företagare startade 393 UF-företag i höstas. Nästan 90% har gått hela vägen och nu kommit i mål. 879 UF-företagare har fullföljt hela UF-året och kan nu stoltsera med ett UF-Intyg som bevis på sitt företagande. Dessutom har de massor med kunskaper och erfarenheter med sig för sitt kommande yrkesliv, vare sig de blir anställda eller företagare.

Tabellen nedan visar antalet UF-företag per skola/kommun och hur många av dem som skrev en godkänd årsredovisning. Tabellen visar även antalet elever som startade UF-företag och hur många av dem som genomförde hela året och erhöll ett UF-intyg. Dessutom visas hur stor andel av de som startade som uppnådde intyg (intygsfrekvens). På tre skolor uppnådde alla intyg. Bra jobbat Soltorgsgymnasiet (Borlänge), Falu Frigymnasium och Älvdalens utbildningscenter.

För att få ett UF-intyg krävs att eleven registrar sig, skriver en affärsplan, träffar sin rådgivare, har flera säljtillfällen samt skriver en årsredovisning.

Genomströmning är andelen UF-företagare som uppnår intyg i relation till årskullen. I Rättvik är det 58% som nu tagit studenten som drivit UF-företag ända in i mål.

Genomslag är andelen som startar UF-företag.

En årskull är antalet elever i åk 2 och åk 3 delat med två. Siffrorna för årskull är hämtade från Skolverket mars 2023. Drygt 70% av UF-företagarna i Dalarna gick i åk 3.

stat1

stat2

stat3

 

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.