Hem / Nyheter & Event / Dalarna / Medaljregn över Dalarna på SM 2021

Medaljregn över Dalarna på SM 2021

SM blev digitalt även i år. Två digitala tävlingsdagar och livesänd prisutdelning. Men som vanligt var ”våra” UF-företagare duktiga och i år extra bra. 3 SM-guld och 5 SM-silver är det bästa resultatet Dalarna gjort någonsin på SM. Best games ever!

SM-guld till:

EveryBODY UF 

Martin Koch-gymnasiet, Hedemora Årets årsredovisning 2019/20

Everybody

Juryns motivering:

"Årets vinnande bidrag är ett solklart exempel på vad en bra årsredovisning ska innehålla.  

Den är genomtänkt – allt från formalia till layout. Vinnarna visar att de har förstått redovisningens syfte; att förse företagets intressenter med relevant information om företagets verksamhet,resultat, tillgångar och skulder.Den finns en tydlig röd tråd, den är lättläst och välstrukturerad.  

UF-företaget visar även en strategisk höjd genom att bland annat presentera en välarbetad SWOT-analys och företagets värderingar, något som imponerar på juryn. Resultat- och balansräkningen stämmer och presenteras tydligt, noterna är relevanta och påskrifter och dateringar är korrekta.  

Årsredovisningen uppfyller alla delar i de formella kraven för en bra årsredovisning enligt Ung Företagsamhets tävlingskriterier. "

 

 

Inte min svaghet UF

Falu Frigymnasium, Årets socialt hållbara UF-företag och Årets reklamfilm (se den här)

tania

Juryns motivering för Årets reklamfilm

"Med ett tydligt och engagerande budskap väcker filmen uppmärksamhet, nyfikenhet och intresse. Reklamfilmen är dessutom väl anpassad till avsedd målgrupp och det grafiska materialet är skickligt kopplat till uf-profilen. Detta i kombination med bra tempo och text bidrar till en kvalitetskänsla som genomsyrar hela reklamfilmen."

 

Juryns motivering för Årets socialt hållbara UF-företag

"Med en kraftfull och en tydlig vision mot framtiden gör detta UF företag skillnad genom att stärka individer, lyfta samhällsutmaningar och skapa mervärde för sin målgrupp. Genom väl valda strategier kommer detta UF-företag skapa stora möjligheter för socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart företagande. Juryn tror att vi kommer att se den här UF företagaren bakom micken på den digitala världsscenen! Vinnaren är Inte min Svaghet UF!"

 

SM-silver till:

Make a Change UF, Mora Gymnasium, Årets ekologiskt hållbara UF-företag

Goda Mål UF, VBU Högbergsskolan Ludvika, Årets Vara

QuizNight UF – Lugnet- /Kristinegymnasiet Falun, Årets Tjänst

CH parts UF - Hagströmska gymnasiet Falun, Årets innovation

Henrik Åberg - Martin Koch-gymnasiet, Hedemora Årets UF-lärare

 

Se hela prisutdelningen här.  Och hör intervjuerna med vår vinnare.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.