Hem / Nyheter & Event / Dalarna / Silvermedaljer och erfarenheter med i bagaget hem
Team Dalarna 2023

Silvermedaljer och erfarenheter med i bagaget hem

Efter ett år av skratt, samarbete, framgångar, motgångar, hårt arbete och kanske lite tårar - så har vi nu nått slutet av tävlandet under UF-året. Det är med stolthet SM 2023 summeras för Dalarna, med tre silvermedaljer, en fin nominering till Årets unga ledare och även en nominering i priset "från UF till AB".

Under ett år har gymnasieungdomar från Dalarna och landets 23 andra regioner drivit ett UF-företag där de fått utmana sig själva och växt genom att genomgå en processutbildning i entreprenörskap. Utbildningen sker i våra skolor med engagerade och kunniga UF-lärare. Tävlingar ingår som en morot för ungdomarna och hela året avslutas med SM där vinnarna från regionerna får chans att tävla om medaljer samtidigt som man får träffa likasinnade ungdomar från hela landet.

- Ett SM i Ung företagsamhet är så väldigt mycket mer än en tävling. Här ser vi laganda, kreativitet, stöd i med och motgång och ett nätverkande som ungdomarna får med sig för resten av livet. Det finns en otrolig kraft och energi i det här gänget – och bland många av våra UF-företagare i länet som nu är inne i slutet av sitt UF-år, säger Lisa Staffas regionchef för Ung Företagsamhet i Dalarna.

Årets representanter från Dalarna på SM:

Ung Kraft UF, Soltorgsgymnasiet Borlänge
Dalasmör UF, Stiernhööksgymnasiet Rättvik
Eldflamman UF, Hitachigymnasiet Ludvika
Återvinn dosan, Stiernhööksgymnasiet Rättvik
CS Design, Mora gymnasium
Nolltillnio UF, Mora gymnasium
Mebli UF, Martin Koch gymnasiet, Hedemora
Siljanskassen UF, Stiernhööksgymnasiet Rättvik

 

Medaljer på SM

Ung Kraft UF

Årets socialt hållbara UF-företag: silver till Ung Kraft UF – Kajsa Hindsberg, Hugo Hindsberg och Wilgot Silverbacke (här tillsammans med UF-läraren Emma Solum)

Årets tjänst: silver till Ung Kraft UF – Kajsa Hindsberg, Hugo Hindsberg och Wilgot Silverbacke

Dalasmör UF

Årets hantverkare: silver till Dalasmör UF – Greta Perers

Hugo Hindsberg

Årets unga ledare: nominering av Hugo Hindsberg

studiocactus

Alumnipriset ”Från UF till AB”: nominering av Studio Cactus Falun, Eliyas Alizade och Milad Hoseyni (bild Lasse Westin)

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.