Ung Företagsamhet hjälper mina elever.
- Jag började min resa på Ekebygymnasiets Bageri och konditori i Uppsala, en anrik utbildning där många duktiga och kända konditorer passerat igenom. Efter avslutad utbildning arbetade jag på många högt rankade restauranger och var även på väg ut i Europa och världen, men ödet ville annorlunda.
UF-företagande passar bra
Efter att ha vikarierat ett läsår på Ekebygymnasiet fick jag en tjänst som bageri- och konditorilärare. Den främsta anledningen till att jag sökte tjänsten var möjligheten att få vara med och utveckla framtidens bageri- och konditoriutbildning. Gymnasiereformen från 2011 främjar entreprenörskap, företagande och innovationstänkande. Eftersom många av eleverna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet startar egna företag, får säljande roller eller ett ekonomiskt ansvar senare i livet, passar UF-företagande mycket bra.
- Jag tilldelades så småningom mästarbrev i bageriyrket och titeln bagarmästare, jag blev UF-lärare och alldeles nyligen fick jag min lärarlegitimation. Vi har fått in en naturlig UF-anda på Ekebygymnasiet, något som märks främst på eleverna. Ung Företagsamhets regionala mässa i Uppsala Entreprenörskap på riktigt är en av årets viktigaste händelser på skolan. Jag får hela tiden bevis för att vi på skolan tänker rätt. Alla vi UF-lärare är som en familj som stöttar varandra och delar med sig oavsett vilket gymnasium vi arbetar på.
- Ung Företagsamhet bygger en stolthet och självkänsla hos eleverna som kanske mest märks hos de lite svagare eleverna. Vi har haft elever som knappt vågat kommunicera med någon, men i slutet av UF-året har de tävlat som Årets säljare på mässan!