Erik har 100 anställda. Drev UF-företag i Örebro.

Hade aldrig startat om jag inte drivit UF-företag.

Fakta
Namn:
Erik Fjellborg
Kommer från:
Örebro
Aktuell:
Driver företaget Quinyx med drygt 100 anställda. De har skapat en app som underlättar vardagen för personalen på bland annat Sats, Burger King och Teknikmagasinet.

När någon ville boka eller byta pass ringde restaurangchefen runt till personalen för att hitta en ersättare, detta kunde ta flera timmar. Min idé var att bygga ett webbplats där medarbetarna själva skulle kunna logga in och interagera med schemat.

Eftersom jag gick Naturvetenskapsprogrammet med teknisk inriktning och hade programmerat datorer sedan 14-årsåldern, var steget inte särskilt långt till att skapa ett digitalt verktyg för att förenkla schemahanteringen. Det började med en enkel webbplats där medarbetarna själva kunde lägga sitt schema. De kunde även chatta med varandra för att hitta den tid som passade dem bäst.

Jag fick med den lokala franchisetagaren på McDonald’s i Örebro. Han var mycket positiv och introducerade mig till IT-chefen på McDonald’s i Stockholm. Sedan infördes systemet som ett pilotprojekt på 220 restauranger i Sverige.
Det sparade massor av tid för både chefer och medarbetare.

Hundra anställda
Vi tjänade inga pengar under UF-året eftersom det var ett pilotprojekt, men jag startade Quinyx som ett aktiebolag ganska snart efter studenten. Nu har vi drygt 100 anställda i Norden och Storbritannien och över 400 kunder med totalt 140 000 aktiva användare. ICA, Fedex, Max Hamburgare, Burger King, Sats Sportsclub är några av dem och de jobbar alla med schemaläggning för sin personal. Vår vision är att bli världsledande inom Workforce Management, som vår produktidé också kallas.

Ung Företagsamhet är en fantastiskt bra erfarenhet. Jag hade inte startat företag om jag inte drivit UF-företag. Att driva eget bolag är det mest spännande och utmanande man kan göra. Har du en idé så finns det inget att tveka över. Starta UF-företag!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.