Hem / Nyheter & Event / Fyrbodal / Fina framgångar för Fyrbodal!
SM-silver till Fyrbodal

Fina framgångar för Fyrbodal!

Fyrbodal gjorde distinkta avtryck bland Sveriges samlade UF-elit när SM avgjordes i en direktsänd prisutdelning från Stockholm igår. Den finaste guldglansen slank något retligt ur händerna, men vi konstaterar med stolthet att i hela tre (!) av kvällens tävlingar knep Fyrbodal-företag silverplatser!

I går avgjordes så SM i UF-företagande i en livesänd prisutdelning från huvudstaden. I sändningen figurerade flera näringslivsstjärnor (t ex KLARNAs  Sebastian Semiatkowski) och Prins Daniel deltog via länk. Det viktigaste var dock naturligtvis att kora årets SM-vinnare i de olika kategorierna, och UF Fyrbodals SM-trupp var snubblande nära att få med sig förstapriser - tre gånger om!

Ja, UF-Fyrbodal fick med sig hela tre silverplatser och först ut var Vänersborgs och Fridagymnasiets Kopp Utan Dropp UF som deltog i tävlingarna Årets Affärsplan och Fedex Access Award. En mycket glädjande andraplats i Fedex Access Award innebär att en internationell jury ser stor potential för Kopp utan Dropp UF att lyckas utomlands med sin produkt. UF-företagarna har designat och säljer en snygg keramikmugg, som genom just den smarta designen löser problemet med de eviga kaffefläcksringarna på bord, papper och andra ställen. Världen väntar för Kopp Utan Dropp UF!

Peppiga Praliner UF från Strömstad Gymnasium SM-tävlade också i två kategorier (Årets Vara och Årets Hantverkare) och UF-företaget - som är Hanna Hjelm - föll på målsnöret i tävlingen Årets Hantverkare. Hanna skapar med stor hantverksskicklighet lyxiga praliner som säljs i boxar med "peppiga" budskap. En finare, godare och mer peppig present än så är svår att finna - och Hanna fick således ett välförtjänt "silver" i tävlingen, endast slagen av en mycket skicklig smed från UF Örebro.

I den mest prestigefulla tävlingen av dem alla - Årets UF-företag (där vinnaren får representera Sverige i EM senare i sommar) tävlade Birger Sjöberggymnasiets Including You UF. Det blev tyvärr inget pris i den mördande konkurrensen i just den kategorin, men i stället knep de en mycket välförtjänt andraplats i Årets Socialt Hållbara UF-företag. Including You UF har under året varit mycket framgångsrika i tävlingar men kanske ännu viktigare: de har varit mycket framgångsrika med driften av företaget, dvs hur de hittat sin målgrupp och byggt en stark och positivt laddad affärsidé vilket renderat i finfin försäljning och kundnöjdhet. UF-företagets kokbok "Mat för Alla" har bildstöd och enkel text - men är inte barnslig - utan är anpassad för att passa personer med funktionsvariationer som vill lyckas bättre i köket och bli mer självständiga.

Safe Pin UF (Drottning Blankas Gymnasieskola, Uddevalla), Smarta Smulor UF (Fridagymnasiet, Vänersborg) och Swork UF (Uddevalla Gymnasieskola) tävlade också förtjänstfullt i SM och de är ytterligare tre utmärkta exempel på drivna ungdomar som har idéer, är lösningsinriktade och har modet att genomföra sina planer. Smarta Smulor UF:s Ida Sjölander-Larsson tävlade dessutom individuellt i "Årets Säljare" och ställdes i jurysamtalet inför svåra "kunder" där det gällde att parera, känna in och hitta rätt lösning till rätt kundbehov.

En spännande SM-tävlingsvecka är till ända och UF Fyrbodal kan med stolthet konstatera att årets SM-trupp verkligen representerat vår region på bästa sätt. De och alla andra UF-företagare i Fyrbodal (910 stycken!) ger gott hopp om framtiden!

 

 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.