Hem / Nyheter & Event / Fyrbodal / Fyrbodalsföretag tävlar i SM!
livesändning av SM

Fyrbodalsföretag tävlar i SM!

I dag drar SM i Ung företagsamhet i gång! Några UF-företag från Fyrbodal börjar redan idag, och på tisdag (den 19 maj) är det stor livesänd prisutdelning.

Den 18:e och 19:e maj i år var det tänkt att SM i Ung Företagsamhet som vanligt skulle gå av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö. Elever från hela Sverige skulle ställt ut i egendesignade montrar, knutit kontakter för livet, och dessutom tävlat med sina företag mot övriga lokala vinnare från UF-mässor i hela Sverige.

I kölvattnet av Covid 19 blev vi på Ung Företagsamhet tvingade att ställa om och anordnar nu SM i digital form istället. UF-företagen har skickat in sina tävlingsbidrag med tillhörande film, och alla företag får träffa juryn digitalt. 

Klockan 19.00 den 19 maj hyllas UF-företagen och vinnarna koras i en livesänd – kändistät –  prisutdelning. Vill du se vem som tar hem priserna? Häng med och heja fram Fyrbodals vassaste UF-företagare till guld via vår livesändning, läs mer om hur du gör det här.

De bästa UF-företagen från varje region har gått vidare till SM. Totalt gör UF-företagen upp i tio tävlingar: Årets Affärsplan, Årets HantverkareÅrets Hållbara UF-företag, Årets InnovationÅrets SamhällsentreprenörÅrets SäljareÅrets TjänstÅrets UF-företag och FedEx Awards där varje regional vinnare i Årets UF-företag tävlar. Utöver det ska Årets UF-skola och Årets UF-lärare utses.

Vår SM-trupp består av vinnare från den Tävlingsdag som vi genomförde för Fyrbodals alla UF-företag den 25 mars i år, och dessa ställs nu mot övriga Sverigeelit. Våra Fyrbodalföretag är laddade och har såklart guld i sikte, och här nedan ser ni vilka som representerar just vår region vid SM. Vi håller så klart alla tummar!

Årets Hållbara UF-företag. 

1: Crispy sea UFStrömstad gymnasium. (Egentillverkade Algchips)

"Genom stort engagemang och hållbart tänk lägger företaget grunden till företagets grunden till framtidens mat och paketerar möjligheter med havets råvaror"

 

Årets Hantverkare. 

1: Eko snack UF, Strömstad Gymnasium. (Hållbarhet i centrum för detta företag som tillverkar söta bakverk)

"En produkt för flera sinnen och njutning för öga och gom. Egenhändig tillverkning från grunden med ekologiskt tänk och god ekonomisk kontroll. Hantverket som i all sin enkelhet rymmer stor variationspotential. Efter att ha rullat 2000 bollar har man utvecklat en stor yrkesskicklighet."

 

Årets Tjänst. 

1: Shop´N´Go UFBirger Sjöberggymnasiet. (Har utvecklat ett digitalt verktyg som underlättar hanteringen av familjens handlingslista)

"För den smått förvirrade småbarnsföräldern, likväl som för den glömska, stressade företagaren som ständigt är på språng. Den här tjänsten hjälper oss att minnas och kostar oss ingenting - ja, förutom varorna som vi behöver inhandla förstås."

"Detta UF-företag erbjuder saltstänkta möjligheter för både företagare och unga som vill knyta fruktbara kontakter på ett smidigt sätt.  Dags att applådera för Rekrytera Mera!"

 

Årets Säljare. 

1: Ida Brunberg - Framstegskassen UF, Birger Sjöberggymnasiet.

"Med bra frågeställningar och pricksäker behovsanalys lyckas säljaren fånga kundens intresse och nyfikenhet. Säljaren har mycket bra närvaro i kundsamtalet och kommer till avslut på ett briljant sätt"

 

Årets Vara. 

1: Drop-Stop UF, Uddevalla Gymnasieskola. (Har utvecklat ett "grepp" som underlättar hanteringen av våta och hala kranar i duschen)

"Denna vara har genom spjutspetsteknik nått innovationshöjd. Genom att tänka på både miljö och förenkling av vardagen skapar produkten mervärde och är lätt att applicera till ett bra pris."

 

Årets Innovation.

1: RU UF, Uddevalla Gymnasieskola. (Har tagit fram ett hjälpmedel för att säkra rullstolsanvändning i miljöer där det lutar.)

"Årets innovation har uppkommit på ett naturligt och träffsäkert sätt. Den är väl förankrad i ett tydligt, verkligt och viktigt behov hos målgruppen. Vi bedömer att idén har goda affärsmöjligheter på lång sikt och att det finns fina möjligheter till fortsatt utveckling från prototyp till faktisk försäljning."

Årets Samhällsentreprenör. Tävlingsvärd: Länsförsäkringar Älvsborg.

1: Sexual Health UF, Fridagymnasiet. (Föreläser och upplyser om sex, sexualitet och sexuell identitet - först och främst i tjejgrupper, 13-15.)

"Företaget har tagit sig an en stor samhällsutmaning på ett unikt sätt genom sina starka personligheter. Genom att gå rakt på sak, utan att det för den skull behöver bli jobbigt eller obekvämt presenterar vi här stolt vinnaren av tävlingen Årets Samhällsentreprenör. Vinnaren är: Sexual health UF"

 

Årets UF-företag. Tävlingsvärd: Swedbank
– som dessutom är värd för vår SM-trupp!

FruitGuard UF, Strömstad Gymnasium. (Säljer en vara som är lösningen för att få frukt och grönt att hålla längre. Följ dem på facebook!)

"För en hållbar affärside med ett hållbart tänk. Med ett brinnande intresse var de i sin fina presentation i sitt esse. För att bidra till ett hållbart samhälle och minska fruktsvinn, lägg denna produkten i ditt fruktfat så håller frukten. Det blir win win."

- - - 

 

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.