Hem / Nyheter & Event / Fyrbodal / Rekordmånga UF-elever i Fyrbodal!
Rekord för UF Fyrbodal - kvadratisk

Rekordmånga UF-elever i Fyrbodal!

Statistik som Ung Företagsamhet publicerar idag visar att under läsåret 2021/22 driver 928 gymnasieelever UF-företag i Fyrbodal. Mest ökar Ekonomiprogrammet, Naturbruksprogrammet och Industritekniska programmet. Vi är såklart stolta över att bidra till fler företagsamma individer som står redo för framtiden, men oroas samtidigt över utvecklingen inom vissa yrkesprogram, säger Johan Sandahl, Regionchef Ung Företagsamhet Fyrbodal.

Under innevarande läsår 2021/22 driver rekordmånga gymnasieelever – 928 st –  UF-företag i Fyrbodal. Det innebär att hela 312 nya företag startats under hösten. I likhet med tidigare år visar statistiken att det i Fyrbodal fortsatt är mest populärt att driva UF-företag på Ekonomiprogrammet och Teknikprogrammet, men på vissa yrkesprogram minskar antalet elever som driver UF-företag. 
 

– Vi är såklart stolta över att bidra till fler företagsamma individer som står redo för framtiden. Vi hoppas dock på mer hjälp från beslutsfattare i Fyrbodal att prioritera de här frågorna, särskilt då forskning visar att UF-företagande är ett viktigt verktyg för ungas etablering på arbetsmarknaden, säger Johan Sandahl, Regionchef Ung Företagsamhet Fyrbodal.

Forskning visar att de elever som driver UF-företag under sin skolgång senare i livet får högre lön, har lägre arbetslöshet och i större utsträckning är benägna att starta eget. Erfarenheterna från ett UF-år gör med andra ord stor skillnad, både för individen och för samhället.

För mer information, kontakta:

Johan Sandahl, Regionchef Ung Företagsamhet Fyrbodal

Tel: 070-6301467, e-post: johan.sandahl@ungforetagsamhet.se

 

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat över en halv miljon gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och över 100 anställda i hela landet och stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.