Hem / Nyheter & Event / Fyrbodal / Sälj, sälj - snart är det helg!

Sälj, sälj - snart är det helg!

Juletider är julklappstider och en utmärkt period för UF-företag att sälja sina varor och tjänster. Under november-decemberveckorna har UF-företag i Fyrbodal fått fina möjligheter att delta på olika säljtillfällen, såsom mässor och julmarknader. (På bilden: Repalla UF som deltog med framgång på Åmål Handels julmarknad den 8 december.)

Att få fram sin produkt till försäljning innan jul kan vara svårt för många UF-företag, men de som lyckas och målmedvetet jobbar för det brukar ofta få välbehövlig säljerfarenhet att ta med sig till den spännande fortsättningen av UF-året. I år har flera organisationer, kommuner och företag erbjudit UF-företag att kostnadsfritt vara med på fina säljtillfällen och ur högen kan t ex nämnas SEB, som bjöd in UF-företag till sina kontor i Uddevalla, Trollhättan och Lysekil. 

Storgatans julmarknad i Trollhättan hade oturen att få värsta tänkbara väder: ösregn och blåst - men när till och med några av de rutinerade marknadsutsällarna flydde fältet stod UF-företagen pall och visade sig från sin bästa sida i sina trevligt arrangerade marknadsstånd.

Repalla UF (bilden) från Strömkullegymnasiet Bengtsfors har många strängar på sin lyra och jobbar bland annat med återvinning och återbruk av lastpallar (re-pall-a...: )  men sålde också hemlagat godis och cupcakes på Åmål Handels julmarknad i söndags. Andrea, Nora, Anna och Ali går på Ekonomiprogrammet och de driver UF-företag tillsammans med Gustav som läser Restaurang och Livsmedel. Ett utmärkt exempel på hur man kan jobba programöverskridande med UF! Vill du se mer av detta Bengtsforsgäng hittar du dem på instagram och facebook som just: repallauf.

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.