Hem / Nyheter & Event / Gävleborg / Ung Företagsamhet firar 40 år!

Ung Företagsamhet firar 40 år!

I år är det 40 år sedan Ung Företagsamhet bildades. Verksamheten startade i Östergötland av grundarna Jan Ekermann och Robert W Grubbström. 40 år senare finns vi i hela Sverige och närmare en halv miljon gymnasieelever har drivit UF-företag sedan starten 1980. Sedan 2010 finns vår verksamhet också på grundskolan och varje år arbetar fler än 50 000 elever i årskurs 1-9 med våra läromedel.

Ju tidigare desto bättre

Att träna entreprenörskap i tidig ålder har positiv effekt på uthållighet, kreativitet och framförhållning - viktiga egenskaper när man ska ut i arbetslivet.  

Av forskning vet vi att den som drivit UF-företag på gymnasiet inte bara får högre lön, än den som inte har drivit UF-företag, utan även har minst 20 procent högre sannolikhet att starta företag, över 40 procent högre sannolikhet att nå chefsposition och 20 procent lägre sannolikhet att vara arbetslös. Erfarenheterna från ett UF-år gör med andra ord skillnad, både för individen och för samhället. 

Stöd Ung Företagsamhet

Vill du vara med och investera i framtidens företagsamhet? Det finns många sätt att engagera sig. Kanske vill du och ditt företag bli partner till oss på Ung Företagsamhet? Läs mer om partnerskap här.

 

Snabbfakta om Ung Företagsamhet

Antal regioner där Ung Företagsamhet har verksamhet: 24
Antal elever som driver UF-företag: Över 30 000
Andel gymnasieelever som driver UF-företag varje år: Drygt 30 procent av en årskull
Antal UF-företag per år: Ca 10 000
Antal UF-lärare: Ca 1800
Antal skolor där UF-företagande erbjuds: Närmare 600
Antal kommuner där UF-företagande erbjuds: Över 200
Antal elever som drivit UF-företag sedan starten 1980: Närmare en halv miljon
Antal elever i ÅK 1-9 som tagit del av våra läromedel det senaste året: Ca 50 000

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.