GLAD SOMMAR!

Äntligen har sommaren kommit och som vi behöver den! Det har varit ett omtumlande läsår, ännu en gång i pandemins tecken och nu krig i vårt närområde och en världsekonomi i gungning. Ung Företagsamhet, likt alla andra som har omvärlden som sin marknad, har givetvis påverkats av detta. Vårt uppdrag, att rusta barn och unga med innovationsförmågor och entreprenörskap, känns viktigare nu än någonsin.

"Vårt uppdrag känns viktigare nu än någonsin"

Vi är otroligt stolta över vårt uppdrag och den ökade efterfrågan på våra koncept i de skånska kommunerna. Under läsåret har allt fler barn och unga i de skånska grundskolorna fått arbeta praktiskt och innovativt med våra olika grundskolekoncept. Fler gymnasieelever än någonsin i Skåne, 3700(!), har fått prova på UF-företagande och fortsatt så startar UF-alumner upp nya bolag och äntrar arbetsmarknaden med enormt driv och intraprenörskap.

Även om vi stänger ner för sommarsemester nu, så är planerna för läsåret 22/23 i full gång. Så håll utkik på vår hemsida och följ oss via våra sociala medier för stenkoll på våra kommande event och nyheter!

Dessutom återstår årets sista tävling! När vi nu summerar läsåret 21/22 så är det också dags att utse Årets UF-kommun 2022. Har din kommun arbetat aktivt med entreprenörskap och entreprenöriellt lärande, så är det kanske just ni som är våra nästa vinnare!

Tack för gott samarbete under våren. Vi önskar er en riktigt glad sommar och härlig ledighet när det blir dags!

Vi ses i höst – se till att anmäl dig som partner, rådgivare och jurymedlem för att vara med och göra samhällsnytta!

/Christina Chukman, Ung Företagsamhet Skåne