Hem / Nyheter & Event / Göteborg / Jonatan Persson vann JCE-stipendiet 2021

Jonatan Persson vann JCE-stipendiet 2021

Under Inspokvarten 2021 tillkännagavs årets vinnare av J Christer Ericssons entreprenörspris 2021 om 50.000 kr. Vinnaren blev UF-alumnen Jonatan Persson från Helios Innovations som utvecklat en ny avsaltningsteknik som kan rena havsvatten med hjälp av restvärme från tunga industrier.

Juryns motivering löd:
"Årets vinnare är ett bolag som jobbar för att göra skillnad på global skala och lösa ett problem som förutses att växa. Man har redan hunnit gå från idé, till koncept, till pilot och verkligen hunnit verifiera den produkt och den teknologi man har. Bolaget har en bra plan för hur man nu ska ta nästa steg och verkligen kunna kommersialisera bolaget framöver."

I samarbete med vår partner Next Step Group fick vi dessutom förmånen att dela ut stipendiet Årets Resa. För det här priset har våra UF-lärare fått chans att nominera elever som utvecklats på ett personligt plan under UF-året. I år gick priset till Johnny Petterson från Skärhamns Sjöfågel UF med motiveringen:

"Vinnaren har under året utvecklat sina entreprenöriella förmågor på ett beundransvärt sätt. Eleven har gått sin egen väg, utvecklat en stark tro på sin egen förmåga och utmanat sig själv om och om igen. Eleven har inspirerat sin omgivning med sitt driv, hållbarhetsengagemang och kreativitet. Eleven har på helt egen hand drivit sitt UF-företag på ett föredömligt sätt och lyckats skapa ett ha-begär på sjöfåglar och samtidigt gjort gott för miljön."

Slutligen fick vi chansen att hylla våra fantastiska UF-rådgivare genom att dela ut priset för Årets Rådgivare. I år gick priset till UF-hjälten Hanna Persson. Juryns nominering löd:

"Årets Rådgivare 2021 har strävat mot att UF-företaget ska nå sin fulla potential men också fokuserat UF-företagarnas individuella utveckling. "Inspirerande med mycket energi och drivkraft" och "En riktig power woman" lyder de unga entreprenörernas nominering - och vi på Ung Företagsamhet Göteborg kan inte annat än att hålla med!"

Se Inspokvarten 2021
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.