Hem / Nyheter & Event / Göteborg / SM i Ung Företagsamhet flyttar till Göteborg

SM i Ung Företagsamhet flyttar till Göteborg

SM i Ung Företagsamhet, som i flera decennier arrangerats i Stockholm, kommer 2022 att äga rum i Göteborg den 23–24 maj. Det är första gången någonsin som västkusten står värd för SM i Ung Företagsamhet.

Foto: Sune Chee

Elever som tävlar i SM. Foto: Sune Chee


- Äntligen får vi SM i Ung Företagsamhet till Göteborg! Nu kan vi ge hela Västsverige en inblick i framtidens entreprenörer, visa på företagsamhet, innovationskraft och hur barn och ungdomar utvecklar sina entreprenöriella egenskaper. Dessutom är det ju en möjlighet att få träffa Sveriges bästa UF-företagare, säger Sofia Lundahl, regionchef på Ung Företagsamhet Göteborg.

SM i Ung Företagsamhet består av två olika delar. Dels ställer hundratals UF-företag ut sina företagsidéer och produkter i en mässhall och dels tävlar företagen om SM-guld i 16 olika kategorier. Varje tävlingskategori har en jury med representanter från näringslivet som väljer ut de skarpaste företagen. I år genomfördes SM helt digitalt på grund av pandemin, men ambitionen är att arrangemanget 2022 ska genomföras fysiskt på Svenska Mässan i Göteborg, förutsatt att restriktionerna tillåter.

Efterfrågan från näringslivet i Göteborgsregionen har varit stor. Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, mångårig partner till Ung Företagsamhet har under en lång tid arbetat för att Göteborg ska få stå värd för SM.

- Företagen i Näringslivsgruppen är övertygade om att ett SM i Ung Företagsamhet arrangerat i Göteborg kommer stärka Ung Företagsamhets ställning i regionen, skapa ett ännu större intresse för entreprenörskap i skolan och bidra till den långsiktiga kompetensförsörjningen, säger Christian Westerberg, projektledare på Näringslivsgruppen på Göteborg & Co.

Om företagsformen UF-företag
Genom Ung Företagsamhet får elever på gymnasiet möjlighet att starta och driva egna företag - från affärsidé och marknadsanalys till finansiering, marknadsföring, försäljning och ekonomisk redovisning.

Ca 35 000 gymnasieelever i Sverige driver UF-företag varje år. Det finns många exempel på framgångsrika företag som har börjat sin resa som UF-företag, som t.ex. Locker Room Talk, Färsking, Quinyx och RedLocker.

För mer information:
Olov Hallberg, kommunikationsansvarig Ung Företagsamhet
073-640 75 26, olov.hallberg@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.