Hem / Nyheter & Event / Göteborg / SOBB UF kammade hem en silvermedalj i Istanbul

SOBB UF kammade hem en silvermedalj i Istanbul

En app som matchar jobbsökande ungdomar med arbetsgivare och därmed bidrar till att minska det växande problemet med utanförskap och kriminalitet bland ungdomar. Att det blev EM-medalj för SOBB UF under Gen-E i Istanbul var inte helt oväntat. Trion imponerade stort på juryn, både på grund av den framtagna plattformen och gruppens vassa presentationsteknik.

SOBB UF bestående av Kristian Westfeldt, Taufeeq Saleh och Viktor Karlsson jublade högt på torsdagskvällen den när det stod klart att de tagit hem EM-silver i den prestigefyllda kategorin "Company of the Year". 

- Arbetsmarknaden idag handlar mycket om att få jobb genom kontakter, men många unga kanske inte har ett stort kontaktnät. Vi har skapat en plattform som uppfyller företagens behov och ger ungdomar ett verktyg att få jobb. Det är flera som fått anställning via appen så det är en lösning som fungerar. Många länder i EU står inför samma utmaningar som vi i Sverige gör. Så vi har lagt en hel del tid på att kartlägga hur det ser ut i EU och anpassa presentationen utifrån ett EU-perspektiv, säger Taufeeq Saleh som även tog hem pris i kategorin Årets unga ledare. 

Gen-E är Europas största arrangemang för unga entreprenörer där omkring 800 deltagare från över 40 länder tävlar i olika kategorier. SOBB UF representerade Sverige genom deras seger i SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen arrangeras av Junior Achievement Europe, en organisation som Ung Företagsamhet är en del av. 

Dagarna i Istanbul var fyllda med såväl jobb som nöje. Efter flertalet digitala intervjuer och en företagsrapport fick killarna pitcha sitt företag live framför stor publik och den Europeiska juryn. Dessutom fick de bygga upp monter och ställa ut tillsammans med övriga UF-företag från 40 olika länder som var på plats. Den sammantagna bedömningen efter intervjuer, pitch, rapport och monteragerande ledde som sagt till ett EM-silver för det svenska företaget.  

SOBB UF pitchar för juryn i IstanbulSOBB UF i montern med Salvatore Nigro, CEO på JA Europe

Närmare 1000 personer från Europas alla hörn deltog på Gen-E. Utöver själva tävlingsmomentet fylldes dagarna av lärorika föreläsningar och utbildningar för såväl UF-företagare, medarbetare och partners. Härliga middagar och en trevlig båttur på Bosporen var också uppskattade höjdpunkter under de hektiska dagarna i Istanbul. 

Den svenska hejarklacken bestod bland annat av Sofia, Amalia och Oscar från Ung Företagsamhet i Göteborg som fått äran att följa SOBB UF:s resa från idé till EM-silver. 

SOBB UF:s hejarklack från Ung Företagsamhet i Göteborg

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.