Hem / Nyheter & Event / Göteborg / UF-alumnen Astrids japanska te blev en supermatch i Draknästet
draknästet ung företagsamhet uf-företag

UF-alumnen Astrids japanska te blev en supermatch i Draknästet

Ett japanskt tepulver - matcha - som kan användas i flera olika produkter. Astrid Johansson imponerade i Draknästet och fick två drakar att investera i det tidigare UF-företaget. Nu vill Hannah Widell göra henne till ”matchaqueen”.

Det har varit en snabb resa för UF-alumnen Astrid Johansson från Göteborg. Tillsammans med tre klasskompisar drev hon UF-företag på Polhemsgymnasiet förra året med samma affärsidé – produkter av matcha. Det är ett japanskt malet grönt te som blivit en populär hälsodryck över hela världen. Efter studenten ville hon ta affärsidén vidare i ett eget bolag – Wao matcha.

– Jag var matchanörden i gänget. Jag testade det för första gången för 2,5 år sedan och det är en underbar produkt, full med bra vitaminer och sånt. Att jag testar att driva eget är tack vare UF-året, jag fick så mycket insikter av företagande, nätverkande och sånt. Det banade vägen.

Något som också kan bana fortsatt väg för henne är två superentreprenörer. I veckans avsnitt av Svt:s Draknästet pitchar Astrid för drakarna – och lyckas få med sig både Lena Apler och gästdraken Hannah Widell. De erbjöd en investering på 100 000 kronor mot 20 procent av Astrids företag och Hannah Widell sa bland annat att hon såg hur hon kan göra Astrid till en ”matchaqueen”.

– Det som är roligt är att jag redan innan Draknästet skojat och kallat mig det ibland. Så det kändes klockrent när Hannah sa det, som att det var menat att vi skulle göra något tillsammans, säger Astrid.

Hon är väldigt nöjd över investeringen och att få två så erfarna entreprenörer med sig.

– Det känns som att vi är tre kvinnor kan ta det vidare tillsammans på riktigt bra sätt. Vi har alla olika kompetenser. Vi hördes tidigt efter att avsnittet spelades in, det gjordes ju redan i mars, och har haft kontakt sedan dess. Jag träffade dom faktiskt i onsdags. Det känns jättebra.

Hur ser den närmsta framtiden ut?

– Vi planerar att ta matcha till en högre nivå, med nya produkter och sånt. Vi tänker göra det ännu större. Vi har många planer framöver så det känns roligt.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.