Hem / Nyheter & Event / Göteborg / UF-företag har chans på 10 000 kr för klimatsmarta affärsidéer

UF-företag har chans på 10 000 kr för klimatsmarta affärsidéer

Entreprenörskap och hållbarhet bör gå hand i hand. Tillsammans med Cornelius-Ernströmgruppen ger vi därför UF-företagen i Göteborg för första gången någonsin möjlighet att ansöka om Miljöstipendiet. UF-företag som jobbar klimatsmart och har miljöförbättrande affärsidéer har chans att vinna.

- Cornelius-Ernströmgruppen Miljöstipendie syftar till att stimulera unga företagare till att hitta lösningar på de miljöproblem som vår sätt att leva och driva företag fört med sig. Med Ung Företagsamhets struktur och nätverk vill vi skänka en symbolisk summa till några unga entreprenörer som har ambitionen att finna affärsmöjligheterna i omställningen av våra samhällen, säger Pontus Cornelius, President & CEO at Bona Group.

Totalt kommer 50 000 kr delas ut genom stipendiet. Flera vinnare kommer utses och vinstpengarnas storlek är som högst 10 000 kr per UF-företag. Vinstpengarna ska gå till att förverkliga affärsidén.  Stipendiaterna presenteras i samband med Alumninästet 2021 den 9 december.

- Vi på Ung Företagsamhet Göteborg är så glada över att kunna dela ut Miljöstipendiet 2021. Tillsammans med Cornelius-Ernströmgruppen vill vi främja några UF-företag som jobbar för en bättre framtid och en positiv påverkan på miljö och klimat. Syftet med stipendiet är att stärka de UF-företag med fokus på klimat- och miljösmarta affärsidéer och innovationer, säger Sofia Lundahl, regionchef på Ung Företagsamhet Göteborg.

För att ansöka krävs att du driver ett UF-företag i Göteborg det här läsåret och har en affärsidé/innovation som gör gott för miljön. UF-företag som jobbar med innovationer/prototyper kan självklart ansöka, då det ej krävs en färdig produkt. Deadline är 25 november kl. 15:00. Läs mer och gör din ansökan här!

Tack till Cornelius-Ernströmgruppen för att ni satsar på ungt entreprenörskap!

Besök gärna Cornelius-Ernströmgruppen Climate Scholarship på LinkedIn
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.