Hem / Nyheter & Event / Göteborg / Ung Företagsamhet är finalist i Årets samhällsaktör
ung företagsamhet årets samhällsaktör

Ung Företagsamhet är finalist i Årets samhällsaktör

För sitt arbete med att ge unga möjlighet att pröva sina idéer, förmågor att leda sig själva och andra och för sin dokumenterade samhällspåverkande effekt. Ung Företagsamhet har utsetts till en av tre finalister i Årets samhällsaktör.

Årets samhällsaktör delas ut av Gullers Grupp tillsammans med Dagens industri till en person eller organisation som ser bortom den egna nyttan, har en systempåverkan och en positiv effekt på samhällsutvecklingen. Priset delas ut i tre kategorier: hållbarhet, ledarskap och innovation för att lyfta fram insatser som går utöver det vanliga.

Efter att nomineringsperioden är över står det nu klart att en jury har valt ut Ung Företagsamhet som en av tre finalister i kategorin ledarskap. Övriga finalister i kategorin är Försvarsmakten och Ukranian Professional Support Center.

Motiveringen lyder:
”För att de hjälper unga att förstå hur företagsamhet fungerar i praktiken. De ger ungdomar möjlighet att pröva sina idéer under trygga former, samverka med olika aktörer samt leda sig själva och andra. Genom sin uthållighet, bredd och förmåga att samla såväl skola, som näringsliv och kommunledningar över hela Sverige har Ung företagsamhet stort genomslag och dokumenterad samhällspåverkande effekt.”

- Att Ung Företagsamhet har en positiv och stor samhällspåverkan är något som vi inom organisationen länge har vetat om och att tillhöra finalisterna i priset Årets Samhällsaktör, visar också att vårt hårda arbete även noteras och uppmärksammas av andra. Jag är stolt över vår organisation som arbetar är att få alla unga att tro på sig själva, sina idéer och att få utveckla sin företagsamhet. Vi ger unga rätt förutsättningar att leda sig själv och andra, dessa egenskaper är allt viktigare i en orolig tid med en snabbföränderlig arbetsmarknad som ställer höga krav på dagens unga, säger Tove Jarl, vd på Ung Företagsamhet. 

- Det är ett verkligt kvitto på Ung Företagsamhets betydelse för barn och unga i Sverige, både i grundskolan och gymnasiet. Dagens unga är morgondagens entreprenörer och medarbetare och genom oss får de verktyg att utveckla sitt självledarskap, öka sitt självförtroende och få större egenmakt över sin framtid. Kort sagt, genom att stärka våra ungdomar bidrar Ung Företagsamhet till en positiv samhällsutveckling, säger Carola Lemne, styrelseordförande för Ung Företagsamhet.

Jurygruppen har bestått av Peter Holmstedt (Gullers Grupp), Britta Wallgren (Capio Sverige), Ulrika Årehed Kågström (Cancerfonden) och Ellen Gustafsson (Dagens Industri).

Den 20 november presenteras vinnarna i samtliga kategorier på Grand Hôtel i Stockholm.
 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.