Hem / Nyheter & Event / Gotland / Alumninästet 2021

Alumninästet 2021

Varje år arrangeras tävlingen Alumninästet runt om i Sveriges UF-regioner och i år kan vi med glädje meddela att detta kommer arrangeras på riktigt, som det ska vara, i fysisk form med UF-företag och jurymedlemmar på plats på Gotland.

Den 11 november i år kommer Gotlands UF-företagare ha möjlighet att tävla med sin företagsidé i tävlingen som heter Alumninästet. Alumninästet genomförs i samarbete med UF Alumni på Gotland, det vill säga, tidigare UF-företagare. Året till ära har vi även en starkare Alumni styrgrupp än någonsin och dessa duktiga personer kommer lotsa UF-företagarna rätt när det kommer till att skriva tävlingsbidrag och att pitcha företagsidéer.

Tävlingen går, med det sagt, ut på att företagen får pitcha sina företagsidéer, som förberedning inför stundande UF-tävlingar. Detta är alltså ett perfekt tillfälle för UF-företag att få träna på att pitcha inför en jury. Varje UF-företag kommer få börja med att skicka in ett så kallat tävlingsbidrag. När detta är gjort kommer 8 företag sållas ut för att sedan gå vidare till den faktiska tävlingen. Här får de möjlighet att pitcha sin idé under max 4 minuter. 

Det UF-företag som vinner på Gotland kommer delta under en storregional delfinal. Detta betyder att företaget får möta företag från Stockholm, Uppsala, Östergötland och Södermanland. När en vinnare sedan korats kommer denna gå vidare till den stora finalen och då handlar det om bästa företaget i Sverige. Här får man alltså möta alla de som vunnit i sina respektive storregioner. Detta event genomförs i Gävleborg så ett deltagande kan alltså innebära en möjlighet att få resa med sin pitch och idé.

Den 5 februari vet vi vem som vann Alumninästet i Sverige.

På Gotland har vi nöjet att kunna presentera en jury beståendes av Felicia Björkqvist - UF Alumn på Gotland, Edvin Vijnja - UF Alumn på Gotland, Adam Jacobsson - Destination Gotland, Josefine Esperansa - EM home. 

Du följer eventet via våra sociala medier. Kvällen den 11 november kommer du kunna se vem som vann Alumninästet på Gotland 2021. Vi ses!

Vill ditt UF-företag vara med och tävla i Alumninästet? Följ länken nedan för att få veta mer.

https://ungforetagsamhet.se/internal/alumninastet-2021-5

Till anmälan

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.