Hem / Nyheter & Event / Gotland / Är du vår nästa UF-rådgivare?

Är du vår nästa UF-rådgivare?

Varje år startar nya elever nya UF-företag och under ett spännande UF-år får de chansen att komma på, skapa och driva sin egen idé som de själva brinner för. Som hjälp under året behöver varje UF-företag en passande rådgivare. Är den rådgivaren du?

Vad är UF-företagande? UF-företagande är en utbildning för gymnasieungdomar mellan 16 och 20 år som vill prova på att driva ett eget företag. Utbildningen UF-företagande finns på över hälften av Sveriges gymnasieskolor och förekommer på samtliga gymnasieprogram. UF-företagande läses som en del av den ordinarie utbildningen och samtliga UF-företag har en utbildad UF-lärare som ansvarar för eleverna och utbildningen på skolan.

Att driva UF-företag innebär att under ett läsår i gymnasiet starta, driva och avveckla ett riktigt företag. Under året utbildas eleverna i företagande och utvecklar sina entreprenöriella kompetenser, såsom ansvarstagande, samarbete, kreativitet och kommunikation.

Din roll som rådgivare
Att vara rådgivare är inte alltid lätt men garanterat utvecklande. Hela 94 procent av alla UF-rådgivare säger att de kan rekommendera sina vänner att vara rådgivare. Rollen som rådgivare åt ett UF-företag kan skifta mycket. UF-företagen har olika krav och förväntningar och vad de behöver hjälp och stöd med skiljer sig åt. En del UF-företag är ganska självgående medan andra har svårare att driva på arbetet. Några UF-företag har flera rådgivare som hjälper till med olika områden eller under olika delar av UF-året. Somliga UF-företag efterfrågar en specifik kompetens medan många söker efter ett bollplank som kan coacha, stötta och peppa mer generellt under året.

Under hösten bygger UF Gotland upp en rådgivarbank som ska kunna finnas till hands för våra UF-företagare som kanske har svårt att hitta en passande rådgivare på egen hand. Eftersom att en rådgivare är en viktig del av UF-företagandet och i utvecklingen, vill vi att alla ska få chansen att matchas ihop med en passande person som kan coacha och peppa under året.

Tycker du det här låter intressant? Kontakta då oss på kontoret på Gotland för att få veta mer.

Kontakta oss

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.