Hem / Nyheter & Event / Gotland / Gotland slår rekord!

Gotland slår rekord!

För första gången någonsin kommer Gotland delta i det som heter Skolhackathon i Minecraft och intresset var allt annat än svalt.

Då kan man säga att projektet Skolhackathon 2022 är på gång. Under måndagen hölls det en första informationsträff där nyfikna lärare hade möjlighet att delta. Det var den nationella arrangörsgruppen som höll infoträff på länk och här deltog lärare från hela Sverige. 

Skolhackathon är alltså ett grundskoleprojekt som drar igång efter sommarlovet och här erbjuds årskurs femmor att delta. Under ett antal veckor kommer klasser arbeta i Minecraft där elever i grupper får bygga sitt egna samhälle. Till detta erhåller varje deltagande klass ett gratis läromedel från Ung Företagsamhet, Vårt Samhälle. Läromedlet ligger som en grund till projektet och lyfter delar så som samhället, demokrati, löner, skatt, yrken och pengar.

I November kommer en regional tävlingsdag hållas och då ska varje deltagande klass ha utsett en klassrepresentant som får vara med och tävla inför en jury. Sedan i december sker en nationell tävling där den gotländska vinnaren får möta Sveriges bästa grupper. 

På Gotland kan vi glatt meddela att vi slagit rekord. Av de regioner som ska genomföra projektet var Gotland den region med flest antal intresserade lärare och då bör man tillägga att vi är klart minst när det kommer till storlek på region. Så kort och gott, hurra för gotländska grundskolepedagoger som vill testa nya saker med oss på UF och Fenomenalen!

Skolor som deltog under infoträffen tillsammans med oss på UF-kontoret och från Fenomenalen i måndags var Stånga, Garda, Öja, Terra Nova och Polhemskolan.  

Projektet leds av Bron Innovation nationellt och på Gotland är det Ung Företagsamhet tillsammans med Fenomenalen som bedriver hela processen. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.