Hem / Nyheter & Event / Gotland / Gotlands vinnare av Alumninästet 2022

Gotlands vinnare av Alumninästet 2022

Återigen har ett antal nystartade UF-företag tävlat i att pitcha och i år har vi en vinnare som kommer från Gutegymnasiet och där företaget heter Omin UF.

Alumninästet är en pitchtävling som bygger på att UF-företagare får öva på att pitcha inför en jury. Genom att, tidigt under UF-året, få träna på att berätta, visualisera och sälja in sin idé har man lagt en bättre och mer stabil grund för att lyckas senare under året när man börjar sälja. 

Under tävlingsdagen får företagen fyra minuter på sig att pitcha och därefter följer sex minuter intervju och feedback från juryn. Allt för att eleverna ska få med sig så mycket som möjligt från tillfället. Totalt deltog sju UF-företag som representerade både Gutegymnasiet och Wisbygymnasiet. 

Stort grattis säger vi till årets vinnare Omin UF - Clara Enström & Amanda Gardelin.

Juryns motivering lyder:
UF-företaget visar ödmjukt upp och visualiserar på gemytligt vis, sin kreativa, självdesignade produkt. Tjejerna visar god entreprenörskap i att snabbt kunna ställa om efter ändrade förutsättningar. Tillsammans med sin breda produkt och hållbara ekonomi ser vi Omin UF som ett UF-företag på riktigt god väg.

Nu väntar en storregional final där Omin UF ska åka till Stockholm för att tävla mot vinnare från Söndermanland, Stockholm, Östergötland och Uppsala.

I juryn hade vi i år Adam Jacobsson, Pavel Minarik, Melinda Wiberg Klingvall och Indira Crossler. 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.