Hem / Nyheter & Event / Gotland / Regionala finalen i Skolhackathon är avgjord!

Regionala finalen i Skolhackathon är avgjord!

Nu har årets upplaga av Skolhackathon i Minecraft gått i mål och på Gotland har det nu korats en vinnare som ska få representera ön under den nationella finalen i december.

Skolhackathon i Minecraft är ett projekt som ägs av Bron Innovation och som arrangeras av Ung Företagsamhet och Fenomenalen på Gotland. Här handlar det om att mellanstadieelever ska skapa sitt drömsamhälle i Minecraft, i år utefter temat urbanisering. Under flertalet veckor har 10 mellanstadieklasser på Gotland arbetat utifrån UFs läromedel Vårt Samhälle, byggt prototyper och sedan skapat sin värld i Minecraft. Under måndagen fick klassen presentera sina världar för en jury och en vinnare utsågs.

Hackathonet syftar till att elever i ung ålder ska få lära sig mer om innovation, hållbarhet, stadsutveckling, demokrati och entreprenörskap på ett lekfullt sätt med Minecraft som verktyg. Totalt har 8 skolor, 16 lärare och 241 elever deltagit i Skolhackathon på Gotland 2022.

Stort Grattis till Stånga skola klass 5-6!

Juryns motivering
Det vinnande bidraget har tänkt innovativt och utanför boxen. Samhället försörjer sig själv på samtliga punkter och är jämnt fördelat på stort och smått. Det är hög nivå på helheten och en väl förberedd presentation. Tack vare genomtänkta upplägg och lösningar var det en fröjd att lyssna på. Ni har jobbat strukturerat, reflekterat och följt en tydlig plan från början till slut. Här vill vi bo!

Nu väntar den nationella finalen den 6 december, där Stånga skola kommer tävla digitalt mot de regionala vinnarna från Dalarna, Skaraborg, Stockholm, Västernorrland, Norrbotten och Västerbotten.

Ett stort tack till elever, lärare, jury (Karl Risp, Per Vinberg, Jenny Lennhammar, Fredrik Johansson och Erik Ersson), Fenomenalen och partners för ett gott samarbete och genomförande av årets hackathon.

Nedan kan ni höra den korta versionen av radioinslaget som P4 Gotland sände under dagen. 

Hör radiointervjun
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.