Hem / Nyheter & Event / Gotland / Skolhackathon på Gotland

Skolhackathon på Gotland

Äntligen kan vi presentera Skolhackathon 2022 på Gotland. För första gången har gotländska mellanstadieelever möjlighet att delta i projektet som leds av Ung Företagsamhet Gotland och Fenomenalen.

Under hösten 2022 har mellanstadieelever på Gotland chans att delta i ett skolhackathon och därigenom arbeta med samhällsutveckling med Minecraft Education och läromedel Vårt samhälle som undervisningsverktyg.

Skolhackathon är ett spännande koncept som vi på Ung Företagsamhet Gotland genomför tillsammans med Fenomenalen och Bron Innovation. Här får eleverna känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. Hackathonet inleds i augusti och avslutas med ett regionalt event i november där vinnande klasser går vidare till storregionala finalen i december.

Den 16 maj kl. 14:30-15:30 bjuder arrangörsgruppen in intresserade lärare till en informationsträff om Skolhackathon. Under träffen går vi tillsammans igenom upplägg och koncept samt besvarar frågor och funderingar.

Vill du veta mer? Kontakta oss på UF-kontoret i Visby så berättar vi gärna mer. 

Kontakta UF Gotland

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.