Hem / Nyheter & Event / Gotland / Tack alla lärare!

Tack alla lärare!

Idag på Världslärardagen vill vi på Ung Företagsamhet hylla alla lärare – och skicka lite extra kärlek till de cirka 16 000 lärare runt om i hela Sverige/REGION som arbetar med oss i både grundskolan och gymnasiet

Den 5 oktober uppmärksammas Världslärardagen som instiftades 1994 av UNESCO, FN:s organ för utbildning. Syftet är att lyfta lärarnas viktiga roll i att ge alla barn och unga den utbildning de har rätt till - och att försäkra och uppmärksamma att de har det stöd de behöver för att utbilda kommande generationer.

Varje år arbetar tusentals lärare över hela Sverige med våra läromedel eller utbildningskoncept och inspirerar samt utbildar våra unga i såväl grundskola som gymnasiet i entreprenöriellt lärande.

Läsåret 2023/2024 har vi hela 11 154 registrerade lärare på grundskolan, där vi finns på hälften av Sveriges grundskolor – i 285 av 290 kommuner. I gymnasiet finns det 4 466 UF-lärare över hela Sverige som stöttar eleverna i att utveckla sin företagsamhet.

Stort tack för det förtroendet, ni inspirerar oss varje dag.

Stort tack för att ni ger barn och unga möjlighet att få utlopp för sina kreativa idéer, utveckla förmågor som att samarbeta, ta ansvar, ökat självförtroende – att ni ger dem bättra livschanser.

Stort tack för att ni gör skillnad varje dag – för en positiv samhällsutveckling och för ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet.

Hoppas ni får mängder av kärlek båda idag och alla andra dagar!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.