Hem / Nyheter & Event / Gotland / Vad innebär UF?
Björn Lundén och Ung Företagsamhet i nytt samarbete

Vad innebär UF?

UF-företagande, vad är det egentligen?

Är du elev, lärare eller helt utomstående och undrar vad UF-företagande och entreprenörskap i skolan är för något? Då har du kommit rätt.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Organisationen har alltså funnits i 40 år, men det allra första UF-företaget startade redan 1919 i den amerikanska delstaten Massachusetts.

kl

Klicka dig vidare för att läsa mer om de olika delarna som hör Ung Företagsamhet till. Här hittar du alltså information oavsett vem du är elev, blivande UF-företagande, UF-lärare, blivande UF-lärare eller blivande partner. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till Fia på UF-kontoret på Gotland. 

Mer om UF-företagande

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.