Hem / Nyheter & Event / Gotland / Vinnare av Alumninästet 2021

Vinnare av Alumninästet 2021

Under förra veckan genomfördes årets upplaga av Alumninästet på Gotland. Med i tävlingen var 8 företag som tillsammans representerade bland annat, ekonomiprogrammet, handelsprogrammet och Hotel & Turismprogrammet.

Alumninästet är pitchtävlingen som arrangeras varje år i samarbete med UF Alumni. Här tävlar UF-företag i att pitcha sina idéer och detta inför en jury som består av både UF Alumner och företagare. Under torsdagens gotländska Alumninäste bestod juryn av Mirjam Nordin, Edvin Vijnja, Anders Lickhammer och Josefine Esperansa. 

Företagen som tagits ut som top 8 och därmed fick pitcha för juryn var i år Gutecase UF, Arabic Espresso UF, Gestalt UF, Gotlantern UF, Guteljus UF, SnackBook UF, SafeBody UF och ALTMetall UF.

Samtliga företag har alltså förberett en pitch på fyra minuter där de på bästa vis ska sälja in sin produkt till juryn. Efter samtliga pitchar har juryn utsett en vinnare med motiveringen ”UF-företaget presenterar en övertygande och tydlig presentation med fakta och kunskap som grund. Med ett miljötänk och fokus på återbruk har man skapat en traditionell produkt på ett innovativt vis. Efter en pricksäker och stark pitch har vi utsett GuteLjus UF till vinnare av Alumninästet 2021.”

Vinnaren av Alumninästet 2021 på Gotland är alltså GuteLjus UF. På andra plats hittar vi Arabic Espresso UF och på tredje plats Gestalt UF.

Nu väntar en storregional delfinal för GuteLjus UF, vilket betyder att de kommer få pitcha inför en ny jury och tävla mot nya motståndare, vinnarna från Stockholm, Uppsala, Södermanland och Östergötland.

Vi håller alla tummar för vår gotländska finalist. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.