Hem / Nyheter & Event / Gotland / Zeb - Gotlands nya alumnirepresentant
Zeb

Zeb - Gotlands nya alumnirepresentant

Zeb, berätta om dig själv!
Mitt namn är Zeb Wiman och jag är 19 år och ny Alumni representant för Gotland. Mitt intresse för entreprenörskap och företagande började redan när jag var 6 år och under somrarna sålde jag stenar som jag tillsammans med min syster målat med olika motiv. Något år därefter började jag en försäljning med isglass och sedan sålde jag även fiskar en period. Sedan när det blev vintersäsong skottade jag tillsammans med min granne grannarnas uppfarter.
 
När drev du UF-företag och vad gjorde du?
Jag drev UF företag 2017-2018 och 2018-2019. Första året jag drev UF-företag drev jag tillsammans med 3 andra. Det blev en idé om förstahjälpenkit, vi tog fram ett kit alla kan ha i bilen och som skall underlätta ifall en olycka skulle inträffa. Det året gick vi även vidare till SM för bästa monter. Andra året jag drev UF-företag drev jag själv, jag kände att jag ville testa att vara själv och se hur pass mycket mer jobb det innebar. Jag valde då att göra ett eget klädmärke och samarbeta med ett företag för att beställa kläder och brodera min logga. Andra gången jag drev UF-företag blev även det mest lärorika för mig. Jag fick ta hand om allt själv, hitta lösningar själv och träffa och ta kontakt med många andra människor.
 
Vad är ditt bästa tips till årets UF-företagare?
Mitt bästa tips till årets företagare är att våga tänka utanför boxen och utanför ens "comfort zone".
 
Vad gör du idag?
Idag är jag timanställd på Dressmann och ICA Maxi. Jag har även en plan om att starta upp mitt klädmärke igen och ha det på sidan av arbetet.
 
Vad är det bästa med UF alumni?
Det bästa med UF alumni är att få träffa massor med nya och drivna entreprenörer. Att få vara med och hjälpa unga entreprenörer och få ett bredare kontaktnät som man kommer ha nytta av hela livet.
 
Vad ser du fram emot att göra som regional representant?
Det jag ser fram emot är att få träffa massor med unga och nya entreprenörer. Att även få träffa entreprenörer från hela Sverige.

Känns skönt att ha med dig som alumni representant, Lycka till Zeb!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.