Hem / Nyheter & Event / Jämtland / Rådgivarmatchning

Rådgivarmatchning

Att vara rådgivare Varje år startar ca 36 000 elever UF-företag. Under ett år driver eleverna ett eget företag och de får möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. En viktig del av UF-året är att eleverna skaffar en rådgivare från näringslivet, så att de kan få stöttning och coachning av en erfaren person under året. Att vara rådgivare till ett UF-företag är både lärorikt och roligt – men det kan också vara utmanande. Som rådgivare gör du en insats för unga människor och bidrar till att unga får utvecklas och växa. Huvudansvaret för UF-företaget har eleverna själva, men tillsammans med sin rådgivare får de bättre förutsättningar att lyckas med sitt företagande, och även att utvecklas som individer.

Du blir en viktig tillgång för UF-företagarna, och du har chans att dela med dig av din erfarenhet från arbetslivet och vara ett bollplank för idéer och tankar. UF-företagarna har förstås väldigt olika behov – vissa behöver mindre stöd och andra mer. I rådgivarrollen kan det ingå att stötta UF-företaget med kunskap inom specifika områden som exempelvis hållbarhet, ekonomi, produktutveckling eller marknadsföring. Men det kan också handla om att peppa, coacha och finnas där. Vill du ta chansen och göra skillnad för unga företagare? Då är du varmt välkommen att registrera dig som rådgivare i vår rådgivarmatchning. Via matchningen kan våra UF-företagare söka efter rådgivare och skicka förfrågningar till dig. Läs mer om hur det är att vara rådgivare och registrera dig i vår rådgivarmatchning på vår hemsida

Läs mer och registrera dig här, https://ungforetagsamhet.se/bli-radgivare

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.