UF-företagande funkar på alla program. Och för alla elever.

Jag har lärt 100 elever hur man driver företag.

Fakta
Namn:
Johanna Bogfors
Kommer från:
Åre
Aktuell:
Är lärare i entreprenörskap på Åre gymnasium. Fler än 100 elever har lärt sig driva företag tack vare henne.

- Det tycks mycket om ungdomar nuförtiden. De klarar ingenting, skolresultaten sjunker och de får inga jobb. Jag ser något helt annat. Ungdomar som får chansen att visa vad de kan, och som växer som människor. Att driva UF-företag i gymnasiet är ett sätt för ungdomar att visa sin kompetens inom många områden.

- Jag är gymnasielärare på Åre gymnasieskola. Jag har de senaste fyra åren utbildat över 100 elever hur man driver ett företag. När jag började jobba på skolan fick jag ansvaret att driva entreprenörskapskursen för tredjeårseleverna. Jag har haft fordonselever, ekonomer, byggelever, elever med läs- och skrivsvårigheter, ja, alla tänkbara elever. Det är det som är nyckeln med UF-företagande – det funkar på alla program och för alla elever.

Hopp om framtiden
- Jag hade en gång en elev som drev UF-företaget Åre Tvål mycket framgångsrikt. Efter UF-året sa hon till mig: - Jag har lärt mig mer på den här kursen än vad jag har lärt mig på tre år. Man blir ju helt lycklig som lärare av att höra det. UF-företagande ger mig som lärare hopp och tro om framtiden. Man får tillbaka så mycket och får se en helt annan sida av eleverna. Man lyssnar på deras idéer och ser hur kreativiteten sprudlar. Som lärare ser du bokstavligen hur dina elever tar ett kliv ut i vuxenvärlden och verkligheten. Ge dig själv och dina elever förmånen att få driva UF-företag.

Ung Företagsamhet gör skillnad!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.