Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / Idéer som blir verklighet
Bidrag

Idéer som blir verklighet

Ett uppehållsrum i elevernas smak. Så skapade eleverna på Trollehöjdskolan i Mullsjö kommun sitt uppehållsrum.

Våren 2021 genomförde årskurs nio på Trollehöjdskolan ett uppdrag som tagits fram av oss på UF i samverkan med studie- och yrkesvägledare och skolledning på skolan. Under tre dagar arbetade eleverna med uppdraget att skapa ett attraktivt och mer användarvänligt café och uppehållsrum. 

Med utgångspunkt i tilläggsaktiviteten Idéer som gör det möjligt kickades arbetet igång med en inspirerande workshop av Alma och Theo på UF-kontoret. Eleverna visualiserade en elefant på Safari och fick bland annat lära sig, att trots att alla arbetar mot samma mål kan målet uppnås på helt olika sätt. Det är extra viktigt att tänka på när man arbetar i grupp, där ska allas synsätt få ta plats för hitta den bästa möjliga lösningen. Eleverna fick också vara kreativa och slumpa fram nya affärsidéer genom kreativitetsövningen slumpord. 

Det diskuterades vilt, klipptes, klistrades, mättes, budgeterades och till sist hade de olika grupperna flera inspirerande förslag. Alla gruppers förslag presenterades sedan för en jury bestående av bland annat skolledning och fastighetsingenjören Lina Bergendahl. Sommarlovet kom och sen var det dags att ta tag i förverkligandet. Elever i de yngre årskurserna målade väggar, sågade plankor, valde belysning osv. allt för att färdigställa det nya uppehållsrummet under hösten 2021. Och, vilket resultat det blev! Hatten av för dessa kreativa och handlingskraftiga elever och deras engagerade lärare, SYV och skolledning!

UppehållsrummetarbetsprocessenPresentation av uppehållsrum

Det slutgiltiga resultatet

biljardcafesoffa
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.