Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / Månadens alumn: Jessica Kjellström drev UF-företag genom särskoleprojektet 
Månadens alumn: Jessica Jkpg

Månadens alumn: Jessica Kjellström drev UF-företag genom särskoleprojektet 

Tack vare att driva UF-företag på gymnasiesärskolan lärde sig Jessica Kjellström (till höger i bild) att tro på sig själv och öka sitt självförtroende. Hon fick vara en del av Ung Företagsamhet Jönköpings projekt Företagare på riktigt som riktar sig mot elever på gymnasiesärskolan. Vars syfte är att fler elever ska få möjlighet att få bredare kunskap om entreprenörskap och förbereda sig inför kommande arbetsliv.

Juni 2020 startade Ung företagsamhet Jönköping upp ett projekt med stöd ur Allmänna arvsfonden. Projektet utförs på gymnasiesärskolans fyraåriga program och eleverna får möjlighet att driva UF-företag under flera terminer. Jessica var en del av Fyraårstider UF. Företagets affärsidé var att producera och sälja produkter efter årstiderna, vilket var bland annat havrekex, ägg, marmelad och handdukar.

”Det roligaste med att driva UF-företag var all fin respons som man ofta fick utav kunderna och det gjorde så man blev motiverad och ville sälja mer”, förklarar Jessica.

När Jessica ser tillbaka på åren då hon drev UF-företag kommer hon ihåg att hon hade svårt att tro på sig själv och var osäker på om hon klarade allt som behövde göras. Genom stöttning av medarbetare och lärare stärktes Jessicas självförtroende. Idag vet hon att hon klarar mer än vad hon tror, tack vare UF.

Marica Gauido är projektledare för arbetet och som lärare på gymnasiesärskolan ser hon hur eleverna utvecklar en mängd olika förmågor under UF-året:

”De tycker de får ett bättre självförtroende, blir mer sociala och att det är väldigt roligt att driva företag”.

Förutom ovanstående får även eleverna bredare kunskaper och är mer förberedda inför det kommande arbetslivet och det är därför Marica tycker projektet är så värdefullt.

Projektet pågår än och fortsätter att arbeta framåt, med målet att driva UF-företag ska bli en naturlig del av gymnasiesärskolorna i hela Jönköpings län.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.