Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / Månadens Alumn Sara Sinning, Store Manager på Rituals i Köpenhamn

Månadens Alumn Sara Sinning, Store Manager på Rituals i Köpenhamn

Läsåret 2018/2019 drev Sara Sinning Lume UF och insåg att ett bra team, hårt arbete och stort engagemang alltid lönar sig. I dag har de erfarenheterna och lärdomarna tagit henne till Köpenhamn som Store manager på Rituals.

Sara Sinning är en av medgrundarna till Lume UF. Ett framgångsrikt UF-företag som tog fram ett produktkoncept för att öka tryggheten hos barn. I konceptet ingick en barnbok och en spökkännare. Idén med produkten var att flytta barnets fokus från rädsla till trygghet under natten, då spökkännaren kunde försäkra barnet om att det inte fanns några spöken i barnets rum. En idé som fick barnen att våga sova ensamma i sitt rum och förenklade vardagen för småbarnsfamiljer.

Företagets innovation tog Sara och hennes team hela vägen till SM i Ung företagsamhet. När Sara ser tillbaka till UF-året minns hon hur roligt det var att se sin idé starta i klassrummet och sen växa till en monter på SM i Stockholmsmässan.

”Det blev så tydligt att hårt arbete och stort engagemang lönar sig”

Efter UF-året har Sara bland annat arbetat en vinter i de italienska alperna. Tillsammans med ett team arbetade hon för en skandinavisk resebyrå. Under den tiden insåg hon vikten av teamkänsla. Att arbeta, nå mål och fira framgångar som grupp, vilket hon tog med sig från sina erfarenheter i Lume UF och värdesätter än idag.

I denna stund arbetar hon som Store Manager i en av skönhetsbolagets Rituals butiker i Köpenhamn. Tillsammans med ett kompetent och motiverat team arbetar Sara ständigt mot att nå nya omsättningsmål och utvecklar företaget för att få varumärket att växa i Danmark. Enligt Sara har hon världens bästa jobb. I sin roll får hon möjlighet att utöva exceptionell service till kunder, pitcha produkter, coacha sitt team och tillsammans fira när målen är uppnådda. Men arbetet kommer inte utan utmaningar.

”Att konstant vara på, med humöret uppe, alltid vara best in class och alltid sikta högre, kommer inte utan utmaningar och motgångar. MEN, hårt arbete och engagemang lönar sig!” 

Slutligen vill Sara skicka med 3 tips till årets UF-företagare:

  1. Gör det på riktigt, det är en fantastisk möjlighet att driva UF-företag och det finns mycket där att hämta.
  2. Prioritera UF! Det är mycket annat som händer under året och mycket man vill prioritera, men det var med UF jag lärde mig som mest och hade det som roligast.
  3. Ta vara på möjligheten och lär dig av andra. Våga fråga och ta hjälp av dem som vet.

                                                     ”Work smarter not harder”

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.