Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / Månadens Alumn: Tim Danielsson - Varje erfarenhet är ett steg mot drömyrket.

Månadens Alumn: Tim Danielsson - Varje erfarenhet är ett steg mot drömyrket.

Tim såg UF-året som en viktig pusselbit för att han sedan skulle få möjlighet att jobba med sin hobby. Han fick möjlighet att använda sina sociala förmågor och lära sig mer om kundbemötande, vilket gav honom det han behövde för att få sitt drömyrke.

Ofta drömmar man om att jobba med sin hobby. Det kanske inte är något man kan arbeta med direkt, men det viktigaste är att se det som en pågående process. Varje möjlighet och erfarenhet leder till en ny lärdom och ett steg mot sitt drömjobb. Tim Danielsson läste handel, administration och varuhantering på den anpassade gymnasieskolan på Njudungsgymnasiet i Vetlanda. Där drev han UF-företaget, 4future UF som sålde godis samt hembakade delikatesser såsom kakor och bakelser. Under sin gymnasietid fick han möjlighet att få erfarenheter inom butiksarbete och kom ständigt med nya kreativa idéer för att främja företaget samt försäljningen. Men målet för Tim var att kunna arbeta med sin hobby i framtiden, nämligen bussar.

”Jag är ju en riktigt bussnörd och hade tyvärr ingen möjlighet att hålla på med det under gymnasiet. Men om jag inte skulle fått möjligheten att lära mig om olika metoder för kundbemötande skulle jag nog inte haft det jobbet som jag har idag”, förklarar Tim.

Under UF-året brann Tim för försäljning och att interagera med potentiella kunder. Han insåg snabbt att man måste anpassa sig till varje kund, vilket gjorde att han ständigt testade nya idéer och metoder för att skapa ett bra säljsamtal. De erfarenheterna har gjort att Tim idag jobbar med sin hobby på JoRo Buss i Eksjö. Förutom det vill han uppmana fler unga att våga satsa på sina drömmar och våga se möjligheter, därför engagerar han sig också i UF alumni Jönköpings regionala styrgrupp.

”Jag vill dela med mig av mina erfarenheter till andra ungdomar och se när de själva får möjlighet att nå sina mål. Det är kul att se unga växa och bli någonting de drömmer om. Det viktigaste är att aldrig ge upp, vilket är väldigt viktigt för mig och därför valde jag att gå med i UF alumni”, avslutar Tim.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.