Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / Månadens alumner: Möt UF alumni Jönköpings styrgrupp!
Alumni

Månadens alumner: Möt UF alumni Jönköpings styrgrupp!

De har alla tre drivit UF-företag under sin gymnasietid. Idag fortsätter de att utveckla sitt entreprenörskap, sig själva och träffar andra drivna personer genom nätverket UF alumni. Möt Elina Sandin, Mona Al Moulla och Sofia Christiansen, medlemmarna i UF alumni Jönköpings styrgrupp.

Elina, Mona och Sofia startade alla sin resa som UF-företagare under deras gymnasietid, Mona har till och med drivit UF-företag två gånger! De olika affärsidéerna var att anordna olika event, tillverka möbler med en norrländsk touch, återvinningskassar för att underlätta återvinningen och en barnbok om mobbing och utanförskap på fem olika språk.

Idag studerar alla tre på Jönköping University och på sin fritid engagerar de sig bland annat i nätverket UF alumni. UF alumni är ett nätverk som man kan gå med i efter man har drivit sitt UF-företag och nätverket har oändligt med möjligheter. Det finns möjlighet att träffa andra drivna personer som man kanske inte skulle träffat annars, delta på olika nätverksträffar och evenemang, till exempel kan man vara med som jury under den regionala UF mässan. Det anordnas olika evenemang nationellt men också regionalt i Jönköping. Det är helt upp till dig vad du vill vara med på!

”Jag tycker att UF alumni känns lite som en fristad där man kan engagera sig, träffa vänner eller bara vara”, berättar Elina.

Minnena från UF alumni är många. Monas bästa minnen från UF alumni är när hon har fått sitta med som jury i de olika tävlingarna som UF-eleverna kan delta i.

”Det är så kul att se hur alla UF-företagare passionerat pitchar fram sina idéer och resultat från deras entreprenöriella resa”, förklarar Mona.

Elina och Sofia är båda överens om att deras bästa minnen från UF alumni är den nationella konferensen UF alumni weekend som anordnas varje år. Då samlas man någonstans i Sverige och får chansen att besöka häftiga företag, lyssna på inspirerande föreläsningar, tävla i casetävlingar och träffa härliga människor.

”Det var genom UF alumni weekend som jag faktiskt förstod hur mycket UF alumni kan ge mig”, upplyser Sofia.

Dock erbjuder UF alumni så mycket mer. Genom nätverket kan du få möjlighet att söka olika stipendium, få viktiga kontakter inför framtiden och personlig utveckling men framför allt vänner för livet. Det bästa med allt är att det är helt kostnadsfritt att vara med.

”Det finns ingen nackdel med att gå med i UF alumni, bara (otrolig massa) fördelar”, upplyser Elina.

Så se till att du också gå med i UF alumni, så ses vi kanske på ett evenemang i framtiden!

// Elina, Mona och Sofia

Gå med i UF alumni
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.