Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / Succé när första UF alumni Winter Weekend hölls i Isaberg

Succé när första UF alumni Winter Weekend hölls i Isaberg

De åkte skidor, brainstormade fram en ny lösning för ett lokalt företag, nätverkade i mängder – och skickade ett UF-företag till SM i Ung Företagsamhet. Helgens UF alumni Winter Weekend i Jönköping blev en succé.

De 50 platserna var slutsålda när UF-alumner tillbringade helgen på Isaberg Mountain Resort utanför Jönköping på det första UF alumni Winter Weekend. Kort och gott en superhelg, summerar projektledaren Martin Skötte, från Ung Företagsamhet Jönköping. Samtliga som svarade på utvärderingen efteråt rekommenderar UF alumni weekend.

-  Vi hade så himla kul och är supernöjda. Det har gått över förväntan. Det blev exakt så som jag ville ha det. För en vecka sedan såg vi gräs runt backen, sedan kom snöstormen och hur mycket snö som helst, och till helgen blev det strålande sol och vårskidåkning. Till och med de som åkt i 18 timmar för att komma hit tyckte att Smålands-åkningen levererade, ha ha, säger Martin Skötte.

Förutom att njuta av skidåkning, eller spa-besök för de som hellre ville det, och mängder av nätverkande fanns även en case-tävling på schemat. Där fick UF-alumnerna hjälpa lokala företaget Isaberg Rapid med tips för hur de kan öka försäljningen – med starkt resultat.

- De var supernöjda och skulle ta alla idéer från alumnerna med sin interna utvecklingsgrupp. De ska försöka få ihop något och se till att några av idéerna blir till verklighet, säger Martin Skötte.

Lördagskvällen bjöd på en galamiddag där även Grande final av Alumninästet avgjordes, där UF-företag som kvalat in pitchade digitalt. Segrade gjorde Fund UF, från Kronoberg, som därmed kvalificerade sig för SM i Ung Företagsamhet i maj.

- Vi är hur nöjda som helst. Jag sov riktigt gott på söndagen, säger Martin Skötte.

Kostnadsfritt medlemskap i UF alumni - gå med nu

UF alumni är nätverket för dig som tidigare har drivit UF-företag och gillar entreprenörskap. Det ger dig personlig utveckling, drivkraft att växa och ett unikt kontaktnät inom näringslivet och bland andra drivna unga personer. Medlemskapet är kostnadsfritt och här kan du registrera dig.

Gå med i UF alumni här - kostnadsfritt medlemskap
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.