Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / UF-företag från Gnosjö vinner SM!
Sm ung företagsamhet

UF-företag från Gnosjö vinner SM!

Den 24 maj avgjordes SM för unga entreprenörer på Svenska Mässan i Göteborg. Hela 227 UF-företag från hela Sverige fanns på plats för att tävla i 14 kategorier. Från Jönköpings län tävlade 5 UF-företag. Ett av dem var Noll Deponi från Gnosjö och de kommer nu att representera Sverige på EM som går av stapeln i sommar i Tallinn, Estland.

Aldrig tidigare har ett UF-företag från Jönköpings län kvalificerat sig till EM för unga entreprenörer.

Ung företagsamhet har verkat i Jönköpings län sedan 1984. Detta läsår har det funnits 1618 UF-företagare i Jönköpings län. Antalet UF-företagare har stadigt ökat genom året och i dagsläget har varannan student drivit UF-företag någon gång under sin gymnasietid i flera av länets kommuner. Trotts detta har ett UF-företag från Jönköpings län aldrig kvalificerat sig till EM förens nu.

UF-företaget Noll Deponi minskar återvinningscentralers deponi med 50 procent genom att separera glas från dörr- och fönsterramar. Bakom företaget står Emil Falk, Lucas Rundén och Selma Hästmark som alla studerar tredje året på teknikprogrammet på Gnosjöandans Kunskapscentrum.

Genom tiderna mest framgångsrika SM för Jönköpings län

Förutom att Noll Deponi kammade hem vinsten i den mest prestigefyllda tävlingen och alltså ska representera Sverige på EM i sommar så gick fler priser till detta fantastiska UF-företag. Noll deponi tog också guld i kategorierna Årets tjänst, årets ekologiskt hållbara UF-företag och årets monter. Dessutom tog UF-företaget ESE UF från Tranås silver i kategorin årets innovation. ESE UF består av Sahare Asafi, Emma Hårrskog och Emma Davidsson Sundberg som alla studerar på naturprogrammet på Holavedsgymnasiet i Tranås. I tävlingen UF till AB kammade Mettbox AB (tidigare Mettbox UF) hem ett silver. Mettbox AB drivs av Martin Skötte och Alva Carlsson,  som drev UF-företag läsåret 2020/2021 på Gislaved gymnasium.

Detta gör utan tvekan årets SM till det mest framgångsrika för Jönköpings län genom tiderna.

Alla officiella resultat samt foto och intervjuer från i natt finns här: https://ungforetagsamhet.se/resultat-sm-2022

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.