Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / Vi blir fler som gör skillnad!
VFF-artikel-bild

Vi blir fler som gör skillnad!

Nu blir vi fler som gör skillnad för barn och unga i Jönköpings län. Värnamo Företagarförening grundades 1912 som en mötesplats för kommunens företagare och näringsidkare med uppdraget att utveckla och stimulera såväl privat som kommunal verksamhet till gagn för näringslivet. Idag, 110 år senare, går de in som partner till Ung Företagsamhet Jönköpings län.

Värnamo Företagarförening som har sitt ursprung i Värnamo Hantverks- och Industriförening har idag medlemmar från flera olika typer av branscher. Deras uppdrag är att stimulera och utveckla verksamheter till gagn för näringslivet.

Föreningen, som bland annat varit initiativtagare till Värnamo Näringslivsgala, varit en av stiftarna till Nothindagen och stöttat tillblivelsen av Vandalorum, ser det som en självklarhet att stötta barn och unga, både i Värnamo och länet i stort.

”Vi behöver fler nystartade företag för att säkerställa tillväxt i länet, det blir till gagn för alla städer och orter i Jönköpings län, inklusive Värnamo” säger Johnny Grauengaard.

På frågan varför de väljer att engagera sig i just Ung Företagsamhet svarar de:

”Vi vill stötta Ung Företagsamhets arbete att ge ungdomar inblick i och nyfikenhet för att driva och utveckla egna företag. Vi vill ha kompetent arbetskraft till Värnamo och detta är ett steg i den riktningen.”

Utvecklas man inte så avvecklas man

Värnamo Företagarförening fortsätter:

”Företagande bygger välfärdssamhället, utvecklas man inte avvecklas man. Det är påtagligt med städer i Värnamos storlek – vi måste ständigt utvecklas för att inte tappa i befolkningstillväxten”.

Vad vill ni skicka med till unga i regionen?

” Tro på er själva! Även om alla idéer inte är genomförbara är varje försök en erfarenhet. Det är kul och stimulerande att driva företag, vi behöver er som blir nästa generation företagare för att upprätthålla ett samhälle som vi alla trivs och utvecklas i”

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.