Jag tror på Ung Företagsamhet.

Jag tycker att det är viktigt att unga, på samma sätt som de får studievägledning till olika utbildningar, också blir introducerade till entreprenörskap, säger Lina Gebäck, grundare av Linas Matkasse.
Läs mer om LINA

Det var absolut ingen självklarhet att jag skulle starta företag. Jag gillar hårt arbete och har lätt för att engagera mig i sådant som jag brinner för, men jag hade inte tron på att jag skulle kunna starta företag. Men som tur är har jag en bror som är väldigt driven och entreprenöriell och såg potentialen i att starta företag ihop med mig. Och så fort jag fick chansen var jag enormt dedikerad, körde hårt och det visade sig att det passade mig perfekt

De flesta av oss ser det som en självklarhet att det finns jobb att söka. Men utan entreprenörer skulle arbetsmarknaden vara rätt dyster. Entreprenörer skapar jobb och möjliggör för människor att komma in på arbetsmarknaden och utvecklas i sin karriär.

Jag tycker att det är viktigt att unga, på samma sätt som de får studievägledning till olika utbildningar, också blir introducerade till entreprenörskap. Om man inte kommer i kontakt med företagande på nära håll, genom att man har det i familjen till exempel, så är det inte självklart att man ser det som en möjlig väg framåt. Jag tror på att så ett entreprenörskaps-frö som får gro under resten av skoltiden, det kan göra att de som vill starta företag faktiskt väljer att ta steget. 

Därför tror jag på Ung Företagsamhet.

Jag vill veta mer om Ung Företagsamhet.

Fakta Lina

Namn: Lina Gebäck

Bor: Spånga

Gör: Produktchef på Linas Matkasse

Brinner för: Att få inspirera fler att äta bättre

Ung Företagsamhet 
utbildar unga i
entreprenörskap i skolan. 

Vi ger barn och ungdomar
möjlighet att träna och
utveckla sin kreativitet
och företagsamhet.