Linn är UF-lärare på Blackebergs gymnasium.

UF-företagande funkar för alla elever.

Fakta
Namn:
Linn Molife
Kommer från:
Västra Stockholm
Aktuell:
Aktuell som lärare i entreprenörskap på Blackebergs gymnasium. Hon öppnar dörren till samhället för ungdomar genom att de får starta egna företag. 

- Du vet de där eleverna som aldrig har en penna med sig till lektionerna, de som aldrig kommer i tid, de som behöver ha hjälp med allt. Man tror att de här ungdomarna aldrig kommer att funka i något socialt sammanhang.

- Men så startar de UF-företag och får ta eget ansvar. Veckan innan regiontävlingen har de plötsligt fixat visitkort, logga till sitt företag och köpt allt material till montern. De kommer i tid till mässan, de kan föra sig, de är sociala genier - allting funkar. Det är så stort!

- Jag blev lärare på Ross Tensta gymnasium 2009. Jag är idag ”UF-general” på Blackebergs gymnasium och promotar Ung Företagsamhet i alla väder.

- Jag vill ge några råd till dig som funderar på att bli UF-lärare. Elevernas utveckling är det bästa som finns. Testa att köra UF-företagande på din skola. Ge dina elever en chans att växa och strunta i böckerna. Låt eleverna ta första steget. Det är inte du som ska serva dem. UF-företagande är som hämtat direkt från GY11 och det funkar på alla program och för alla elever.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.