UF-företagande funkar för alla elever.

Jag vill ge ett råd till dig som funderar på att bli UF-lärare. Testa att köra UF-företagande på din skola. Ge dina elever en chans att växa och strunta i böckerna.
LÄS MER OM LINN

Du vet de där eleverna som aldrig har en penna med sig till lektionerna, de som aldrig kommer i tid, de som behöver ha hjälp med allt. Man tror att de här ungdomarna aldrig kommer att funka i något socialt sammanhang.

Men så startar de UF-företag och får ta eget ansvar. Veckan innan regiontävlingen har de plötsligt fixat visitkort, logga till sitt företag och köpt allt material till montern. De kommer i tid till mässan, de kan föra sig, de är sociala genier - allting funkar. Det är så stort!

Jag blev lärare på Ross Tensta gymnasium 2009. Jag är idag ”UF-general” på skolan och promotar Ung Företagsamhet i alla väder.

Jag vill ge några råd till dig som funderar på att bli UF-lärare. Elevernas utveckling är det bästa som finns. Testa att köra UF-företagande på din skola. Ge dina elever en chans att växa och strunta i böckerna. Låt eleverna ta första steget. Det är inte du som ska serva dem. UF-företagande är som hämtat direkt från GY11 och det funkar på alla program och för alla elever.

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Jag vill också bli UF-lärare!

Namn: Linn Molife

Bor: Vällingby

Aktuell: Som lärare i entreprenörskap på Ross Tensta gymnasium. Hon öppnar dörren till samhället för ungdomar genom att de får starta egna företag. 

Ung Företagsamhet 
erbjuder utbildning i företagande på gymnasiet.

UF-företagare 
startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer. Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.