Fantastiskt att se elevernas utveckling under UF-året.

- UF-företagande ger mina elever en stor fördel när de ska söka jobb i framtiden, säger Magnus som är UF-lärare.
BLI UF-LÄRARE NU

SUPERENKELT: Bli UF-lärare här

Jag är UF-lärare på Hälsingegymnasiet i Bollnäs. UF-företagande ger mina elever en stor fördel när de ska söka jobb i framtiden.

Varje skolavslutning står de där. Eleverna som håller tal i aulan och berättar om sitt år med UF-företagande. Hur fruktansvärt mycket jobb det var, men att det var det absolut roligaste de gjort i skolan.

Det är fantastiskt att se elevernas personliga utveckling under UF-året. Även de svagare eleverna visar helt nya sidor och många får utlopp för sin kreativitet.
I september, när de precis startat sitt UF-företag, tycker många att det är läskigt att ringa ett telefonsamtal till någon man inte känner. I mars ringer de obekväma samtal, besöker vem som helst och säljer in sig själva och sin produkt utan problem.

Med Ung Företagsamhet kan jag som lärare dessutom få möjlighet att åka till andra länder med mina UF-elever. På resorna utvecklas vi socialt och blir sammansvetsade som grupp. Vi får se städer och skolor, träffa lärare från andra länder och lära oss om deras kultur, se hur man säljer och prova nya maträtter. En del elever har aldrig rest. Med sitt UF-företag får de plötsligt den möjligheten.

Du borde bli UF-lärare. Inte minst för att se dina elever i en annan situation än i skolbänken. Se glädjen som de kanske inte uttrycker i andra ämnen. Bli delaktig, prata med eleverna, hjälp till med goda råd och den kompetens du har, oavsett vilka ämnen du undervisar i. Det lönar sig, både för dig och för dina elever.

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Fakta Magnus

Namn: Magnus Bolinder

Kommer från: Bollnäs

Aktuell: UF-lärare på Hälsingegymnasiet i Bollnäs

Ung Företagsamhet 
utbildar unga i entreprenörskap och företagande i grundskolan och gymnasiet.

UF-företagare 
startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer. Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.